İslami Konsey Hristiyanların öldürülmesini kınadı

Etiyopya İslami İşler Yüksek Konseyi, Etiyopyalı olduğu belirtilen 27 işçinin DAEŞ tarafından Libya'da katledilmesini kınadı.

İslami Konsey Hristiyanların öldürülmesini kınadı
İslami Konsey Hristiyanların öldürülmesini kınadı
GİRİŞ 20.04.2015 15:46 GÜNCELLEME 20.04.2015 15:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konsey Başkanı Muhammed Ömer yaptığı yazılı açıklamada, "Masum insanları öldüren terör örgütü DAEŞ'in İslam'la hiçbir alakası yoktur" dedi.

Etiyopya halkının örgüte karşı hükümetinin yanında yer aldığını belirten Ömer, "Müslümanlarla Hristiyanlar arasında fitne tohumları ekmeyi amaçlayan bu tarz eylemler toplumsal birliğimizi bozamayacak" diye konuştu.

Ömer, farklı dinlere mensup ama birlikte yaşayabilme kapasitesine sahip Etiyopya halkının DAEŞ terörüne karşı koyacağını kaydetti.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom da yaptığı yazılı açıklamada, "Etiyopyalı olsun ya da olmasın DAEŞ'in masum insanlara yönelik eylemini kınıyoruz" ifadesini kullanırken, bunun hükümetin terörle mücadelede kararlılığını artıracağını dile getirdi.

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan işçinin katledildiğini gösteren video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde DAEŞ militanlarının 15 işçiyi Libya'nın güneybatısında yer alan Fizan bölgesinde makinalı tüfeklerle, 12 işçiyi ise ülkenin doğusunda bulunan Berka bölgesinde bıçaklarla katlettiği gözlemleniyor.

Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun kurduğu düzen tersine dönüp kendini biçmeye başladı vaya kendilerinden bir kaç kişi öldürtüp dünya genelinde İslam dinine karşı antipati oluşturuyorlar. Ama sonuçta bu iş dönüp dolaşıp kendilerini biçecek.
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatını kaybeden isevilere Allah rahmet etsin katilleri olan insan bozmalarina lanet olsun...
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Hirisyan Konsey desenize buna..ben bunların kafileri kınadıkarı görmedim... Hirisyanlar cizre versin ..iyi de videonun başında hirisyanlar konuşuyor cizre vernelere neden karşılmıyor. Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve Âhiret gününe inanmayanlar, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayanlar ve hak dini (İslâm'ı) din edinmiyenlerle —boyun eğip küçülmüş olarak elden cizye verinceye kadar— savaşın ! 29 tövbe
    Cevapla
  • Ne Saçma Bir Konsey 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlarla Hristiyanlar arasında fitne tohumları ekmeyi amaçlayan bu tarz eylemler toplumsal birliğimizi bozamayacak" Demekki Allah kuranda onları dost edinmeyin onları öldrün savaşın derken fitne atıyordu. MazaALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!