Boko Haram'ın silahları biti

Boko Haram terör örgütünün silah ve mühimmat temin edemiyor. Örgüt şimdilik ok ve yay gibi silahları kullanmaya başladı.

Boko Haram'ın silahları biti
Boko Haram'ın silahları biti
GİRİŞ 24.04.2015 11:19 GÜNCELLEME 24.04.2015 11:19

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Chris Olukolade, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Boko Haram teröristlerinin elinde silah ve mühimmat kalmadı. Artık ellerinde sadece ok, yay ve pala gibi silahlar var. 500 militandan sadece birkaçı tüfek taşıyor. Tüfeği olanların da mermisi yok" ifadelerini kullandı.

Ordunun havadan ve karadan devam eden operasyonları sonucu militanların Sambisa Ormanı'na çekildiğine dikkati çeken Olulade, askerlerin silah ve cephaneliği kalmayan Boko Haram militanlarını kısa sürede etkisiz hale getireceğini dile getirdi.

Nijerya ordusu, kısa süre önce Adamawa, Borno ve Lobe eyaletlerinde Boko Haram militanlarının elindeki yerlerin kurtarıldığını açıklamıştı.

Adı yerel Hausa dilinde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde 2002 yılında kuruldu. Örgütün, liderleri Muhammed Yusuf'un 2009'da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce kişi yaşamını yitirdi, binlercesi de yerlerinden oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?