Bingazi'nin merkezinde çatışmalar

Libya'da Tobruk hükümetine bağlı birlikler ile Bingazi hükümeti güçleri arasındaki çatışmalar Bingazi'de yeniden başladı.

Bingazi'nin merkezinde çatışmalar
Bingazi'nin merkezinde çatışmalar
GİRİŞ 17.05.2015 12:54 GÜNCELLEME 17.05.2015 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Libya’nın doğusundaki Bingazi'de, Tobruk hükümeti tarafından Genelkurmay Başkanlığına getirilen emekli general Hafter’e bağlı birlikler ile Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri yeniden çatışmaya başladı.

Çatışmalar kentin merkezindeki Sabiri ve Leysi mahallelerinde yoğunlaştı. İki taraf da çatışmalarda ağır silahlar kullanıyor.

Kent halkı çatışmaların yeniden başlaması üzerine büyük bir korku içinde. Çatışmalarda ölü ya da yaralının olup olmadığı bilinmiyor.

BİR YILDIR DEVAM EDİYOR

Ülkenin en büyük ikinci kenti Bingazi, yaklaşık bir yıldır Topruk hükümeti ve desteklediği General Halife Hafter’e bağlı silahlı gruplar ile Milli Genel Konsey’e bağlı silahlı grupların arasında zaman zaman çatışmalara sahne oluyor.

Kentte, Nisan ayının sonucunda "Ensar'uş Şeria" ve" Devrimci Tugaylar" ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı ordu güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Çatışmalarda 16 asker ölmüş, 50 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR 1
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    enperyalist tasaronlari bir birinizi yeyin devamedin isinize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı