Yoksul ülkeden ibretlik açıklama

Myanmar'ın vatandaşlık statüsü vermediği ve göçe zorladığı Arakanlı Müslümanlara Afrika'daki küçük bir ülke sahip çıkmak istediğini açıkladı

Yoksul ülkeden ibretlik açıklama
Yoksul ülkeden ibretlik açıklama
GİRİŞ 21.05.2015 11:24 GÜNCELLEME 21.05.2015 11:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Halkın üçte birinin günlük 1.2 dolarla yaşamak zorunda olduğu Gambiya, Arakanlı Müslüman göçmenleri kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Gambiya hükümetinden yapılan açıklamada, Arakanlı Müslümanları kabul etmek ve onları ülkede kuracakları mülteci kamplarına yerleştirmenin "kutsal görev" olduğu belirtildi. 

Endonezya, Malezya ve Tayland gibi bölge ülkelerine çağrıda bulunan Gambiya hükümeti, Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının durumunu büyük bir endişe ile takip ettiklerini, özellikle denizin ortasında aç ve susuz kalan Müslüman mültecileri gönderilmesi halinde, kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Uluslararası topluma da çağrıda bulunan Gambiya, Arakanlı Müslümanlar için kurulacak kamplar için çadır, yatak, battaniye, ilaç ve ev gereçleri gönderilmesini talep etti.

Gambiya'da halkın üçte biri günlük 1.2 dolarla yaşamak zorunda. Askeri darbeyle iktidara gelen Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh ülkeyi demir yumrukla yönetiyor. Son 18 ay içerisinde çoğu Gambiyalı 5 bin kişi Avrupa'ya kaçak yollardan girmeye çalışırken Akdeniz'de can verdi. 

YORUMLAR 3
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Endonezya ve Malezya gercekten uyuz ülkeler
    Cevapla
  • HAK YOLU İSLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gambiya sen ümmetin lideri çıktın iran suud utansın
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    suud ümmetin lideri mi ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek