Sudan Devlet Başkanı'nı ''tutuklayın'' çağrısı

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in tutuklanmasını istedi.

Sudan Devlet Başkanı'nı ''tutuklayın'' çağrısı
Sudan Devlet Başkanı'nı ''tutuklayın'' çağrısı
GİRİŞ 14.06.2015 14:24 GÜNCELLEME 14.06.2015 14:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne çağrıda bulunup, Afrika Birliği zirvesi için Johannesburg’da bulunan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in tutuklanmasını istedi.

El Beşir, Güney Afrika’nın imzacıları arasında bulunduğu Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Darfur’da işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle aranıyor. 

AFP’nin haberine göre; Güney Afrikalı yetkililer, Beşir’in iki günlük zirve için ülkede bulunduğuna ilişkin haberleri doğrulamazken, Güney Afrika Yayın Kuruluşu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, El Beşir’in Güney Afrikalı yetkililer ve Sudanlı diplomatlar tarafından karşılandığı ifade edildi. Ziyaret Sudan tarafından da teyit edildi.

Johannesburg'da yaşayan insan hakları avukatı Gabriel Shumba, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi olarak Güney Afrika'nın El Beşir'i tutuklama zorunluluğu var" dedi.

YORUMLAR 11
  • m yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    netenyahu gibi şaron gibi bush gibi katliammı yapmış abd avrupa miletin iç işlerine karışıp katliamda olsa burunları içinde olmasa yapılmaz netenyahıyu tutuklasanıza adaletiniz varsa tabi
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    O kadar hak ve adaletiniz varsa en zalim, katliam ve insanlık suçları tescilli Netenyahu,Sisi ve Esede de aynı muameleyi yapsanıza!
    Cevapla
  • hunca 8 yıl önce Şikayet Et
    zamanlama manidar
    Cevapla
  • alim 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın kendisi ne ki ne hakkı, kimin hakkını savunacak. İnşaallah yakın zamanda Türkiye insanlığın, adaletin, hakkaniyetin lideri olacak ecdadımız Osmanlı gibi. Allah, milletimizin basiretini açsın. İçerde ve dışardan gelen oyunları görmeyi nasip etsin.
    Cevapla
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    uluslar arası engizisyon mahkemesi esedi tutuklayın sisiyi tutuklayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...