Tunus 'zehir saçan' 80 camiyi kapatıyor

Tunus, dün IŞİD'in 3 ayrı ülkede gerçekleştirdiği saldırıların ardından ülkedeki 80 camiyi kapatma kararını uygulamaya soktu.

Tunus 'zehir saçan' 80 camiyi kapatıyor
Tunus 'zehir saçan' 80 camiyi kapatıyor
GİRİŞ 27.06.2015 09:19 GÜNCELLEME 27.06.2015 09:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'daki bir gaz fabrikasına düzenlenen saldırıda 1 kişinin kafasının kesilmesi ve Kuveyt'te Şiilere ait bir caminin basılmasıyla geçen 'kanlı cumanın' saldırıya uğrayan üçüncü ülkesi olan Tunus güvneliği artırmak için 12 'misilleme planını' uygulamaya koyacak.

Başbakan Habib Essid turistik Susa kentindeki 5 yıldızlı iki otelin plajınd ateş açılması, 39 kişinin ölmesine yol açan ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiği saldırı sonrası 'şiddeti körüklemekle' suçlanan 80 caminin kapatılacağını açıkladı. Başkent Tunus'ta basın toplantısı düzenleyen Essid, devlet kontrolü dışında faaliyet gösteren ve terör propagandası yapan bazı camilerin 'zehir saçtığını', bu yüzden İçişleri Bakanlığı tarafından 1 hafta içinde kapatılacağını duyurdu.

SİBSİ: SORUMLULUĞU ALIYORUZ, AMA ARKADAN İŞ YAPANLAR VAR
Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi de hükümetin konuyla ilgilendiğini, sorumluluğunu üstlendiği ve gerekli tedbirleri aldığı yönünde herkese mesaj iletmesi gerektiğini belirtti. Ülkede teröristlerin siyah bayrağını asmak isteyenlere yer olmadığını ifade eden Sibsi, Tunus'ta faaliyetleri yasaklanmamış olan Hizbu't-Tahrir'e işaret ederek, "Bu şekilde devam etmek isteyen partiye de ülkede yer yok. Başbakan'dan bu partinin iznini gözden geçirmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
Tunus halkının dayanışma içinde olması gerektiğini kaydeden Sibsi, "Arkadan iş yapan akımlar var. Devletin kendini müdafaa etmesi ve doğru soruşturma yapması gerekir. Suçu sabit olan herkesin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 4
  • Antonio 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Mescidi dirar hükmünde olan fitne fesat katliam yuvaları olan tekfirci vahabilerin yuvalarının kapatilmasi insanlığın ve İslamın lehinedir.
    Cevapla
  • insan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yoruma bak Allah aşkına. ..kapatılması gerken camiler vahhabilermis .....zaten bu yüzden Allah başımızdan belayı eksik etmiyor... mezhepçi ırkçı holiganist katil ruhlu sözüm ona ehli sunnetciler sizi... kendimizi tanımlamak için islam neyine yetmiyor
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapatilmasi gereken vars oda harici vahhabi camileridir bunlar da ehli sünnet degil
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    cami kapatılmamalı düzene sokulmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı