Binlerce turist ülkeyi terk ediyor

Tunus'un Suse kentinde dün 39 kişinin öldürüldüğü ve 36 kişinin yaralandığı katliamın ardından turistlerin ülkeden ayrıldığı bildirildi.

Binlerce turist ülkeyi terk ediyor
Binlerce turist ülkeyi terk ediyor
GİRİŞ 27.06.2015 16:54 GÜNCELLEME 27.06.2015 16:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tunus’un Suse kentinde, bir IŞİD militanının sahilde turistlerin üzerine ateş açarak 39 kişiyi öldürmesinin ardından turistler ülkeden ayrılıyor. Şu ana kadar binlerce kişinin Tunus’u terk ettiği bildirildi. Turistlerin, Enfidha Uluslararası Havalimanı’nı kullandığı belirtildi. 

AFP’nin haberine göre, birçok turist, saldırının gerçekleştirildiği sahile çiçekler ve notlar bıraktı. Notların üzerinde İngilizce ve Almanca “Neden” yazdığı görüldü.

'MASUM, TATİL YAPAN KİŞİLERDİ'

Hayatını kaybedenlerden 10 kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtilirken, bu kişilerin 8’inin İngiltere , birinin Almanya ve birinin Belçika vatandaşı olduğu açıklandı. İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin, yaşamını yitirenlerin birçoğunun İngiliz olduğu gerçeğine hazır olması gerektiğini ifade ederken, “Onlar masum, tatil yapan kişilerdi” dedi.

Tunus’un Suse kentinde bulunan sahil kenarındaki Imperial Marhaba Oteli’nin sahilinde yapılan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD’in üstlenmişti. Sahile turist kılığında gelerek dehşet saçan IŞİD militanının adının Ebu Yahya el-Kayravni olduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR 8
  • ege 8 yıl önce Şikayet Et
    ektiğinizi biçin bakıyım..
    Cevapla
  • şenol 8 yıl önce Şikayet Et
    Amaç belli islamın imajını ayaklar altına almak, islamın en hızlı yayılan din olduğunu bildiklerinden dolayı imaj köreltmesi yapılıyor dünyada batılı güçlerce
    Cevapla
  • eyüp 8 yıl önce Şikayet Et
    imaj bıraktılar sanki ..sizde gidin bakalım
    Cevapla
  • Ahmet Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ye gelen turistleride etkiler.Bir turistin yani misafirin hayati kafir olsa bile dinimizce yerli insandan daha kiymetli oldugunu bilen varmiydi.Dini islami vatanimiza gelen misafirlere anca dogru durust tanitip anca oyle islam yayilir ve yeryuzune hakim olur.
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede ırakta arakanda doğu türkistanda gazzede mısırda libyada afganistanda ölenler mahsum deyilmiydi ey iki yüzlüler bunu yapanı deyil yaptıranı sorgulamak lazım yani ingiliz israil amerika bu üç maymun yaptırmıştır başka sözr gerek yok nokta
    Cevapla
  • Brhm 8 yıl önce Şikayet Et
    Filistin de Myanmarda, Irak, suriye ve Mısırda öldürülen binlerce insan da masumdu. Onlar hakkında da bir çift söz söyleseydin insan olduğunu bilirdik.
    Cevapla
  • Cafer 8 yıl önce Şikayet Et
    tamamda simci onlara puan kazandirmis olunuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor