İmamlar camiler için direniyor

Tunus'ta imamlar, hükümetin ülke genelinde 80 caminin kapatılması kararını yargıya taşıyor

İmamlar camiler için direniyor
İmamlar camiler için direniyor
GİRİŞ 05.07.2015 14:42 GÜNCELLEME 05.07.2015 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tunus'ta hükümetin, geçen hafta bir otele düzenlenen saldırının ardından terörle mücadele çalışmaları kapsamında ülke genelinde 80 camiyi kapatma kararı yargıya taşınıyor.

Ülkenin güneyindeki Sefakes'te El-Lahmi Camisi'nde düzenlenen toplantıya katılan 50 imam, hükümetin kararının toplu cezalandırma anlamına geldiğini ve kararın iptali için hukuki girişimde bulunacaklarını açıkladı.

"Teröre hayır, camilere saldırılara hayır" adı altında düzenlenen ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda söz alan El-Lahmi Camii İmamı Rıza el-Cevadi, ülke genelinde 80 caminin kapatılması kararına karşı olduklarını ifade ederek, "Camilerin kapatılması kararına itiraz için idare mahkemesine başvurulacak. Bu konuda avukatlara vekalet verdik" dedi. "Camilerin kapatılması toplu cezalandırmadır, bu nedenle alınan kararı kabul etmiyoruz" diyen Cevadi, hükümetin "haksız" uygulamalarını protesto için çarşamba günü Kasba'daki hükümet sarayı ve diyanet işleri başkanlığı binası önünde gösteri düzenleneceğini de dile getirdi.

Toplantıya katlan imamlar, her türlü terör eylemine kesin olarak karşı olduklarını vurgularken, terörle mücadele amacıyla atılacak adımların ciddiyetle düşünülmesi gerektiğini, bu hususta aceleci davranmanın aksi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Tunus'un Susa kentinde geçen hafta bir otelin plajına düzenlenen saldırıda 30'u İngiliz 38 turist öldürülmüştü. Uluslararası kamuoyunda büyük infiale neden olan saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında, devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almıştı. Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi de dün, ülkede bir ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 3
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir.
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin Tunus versiyonu iş başında
    Cevapla
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    buyur bir CeHaPe zihniyeti de burda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar