Afrika'da 4 ülke peçeyi yasakladı

Afrika'da 4 ülke, Boko Haram'ın intihar saldırılarını artırmasından sonra güvenlik gerekçesiyle peçe takılmasını yasakladı.

Afrika'da 4 ülke peçeyi yasakladı
Afrika'da 4 ülke peçeyi yasakladı
GİRİŞ 28.07.2015 13:49 GÜNCELLEME 28.07.2015 13:49

Nüfusun yüzde 80'ini Hristiyanların oluşturduğu Kongo, Boko Haram örgütünün düzenlediği saldırılardan sonra yüzü tamamen örten peçeye 3 ay önce yasak getirerek güvenlik nedeniyle bu önlemi alan ilk ülke oldu.

Kongo'dan sonra Boko Haram'ın hedef aldığı Çad'da hükümet, başkent Encemine'de 15 Haziran'da peş peşe düzenlenen intihar saldırılarının ardından yüzü tamamen örten peçe takma yasağının yanı sıra bir çok güvenlik önlemleri almayı kararlaştırdı.

Kamerun'da da örgütün özellikle Nijerya sınırındaki kuzey bölgesinde saldırılarını artırması ve bazı intihar saldırılarının yüzü tamamen peçeyle örtülü kadınlar tarafından düzenlendiğinin tespit edilmesi üzerine geçen ay ortasında bölgede peçe takma yasağı uygulanmaya başladı.

Son olarak Nijer'de terörle mücadele kapsamında ülkenin güneydoğusunda yüzü tamamen örten peçenin kullanımına geçici bir süre yasak getirildi.

Diffa Valisi Yakuba Sumana Gao, güneydoğuda Boko Haram örgütüne karşı Çad ve Kamerun ile yürütülen operasyonlar sona erene kadar güvenlik gerekçesiyle yüzü tamamen örten peçenin yasaklandığını belirtti.

Bu arada, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde geçen hafta, Afrika'da düzenlenen saldırıların çoğunun "siyaha bürünmüş" kişiler tarafından düzenlendiğini vurgulayarak ülkede yüzü tamamen örten peçe takma yasağı getirmek istediğini, bu konuda Ginelilerin görüşününün alınacağını duyurdu.

Toplumun yüzde 10'unun Müslümanlardan oluştuğu Gabon'da da İçişleri Bakanı Bertrand Mapangou iki hafta önce yaptığı yazılı açıklamada, peçeli kişilerin kontrol noktalarında güvenlik güçlerinin kontrolünden geçeceğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış