Mugabe: Bize Allah'ın verdiklerini çok gördüler

Batı'nın Afrika üzerindeki emelleri tartışılmaya devam ederken Zimbabve devlet başkanından konuyla ilgili çok trajik bir açıklama geldi.

Mugabe: Bize Allah'ın verdiklerini çok gördüler
Mugabe: Bize Allah'ın verdiklerini çok gördüler
GİRİŞ 30.07.2015 14:04 GÜNCELLEME 30.07.2015 15:03
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Afrika’ya ABD, İngiltere ve Fransa dışında yeni oyuncuların da girmesi kara kıtada dengeleri hızla değiştiriyor. Fakat klasik argümanlarla güç devşirmeyi sürdürmek isteyen batılılar, maden zengini Afrika ülkelerini terör ve salgın hastalık gibi bahanelerle dünyadan tecrit ederek elinde tutmaya çalışıyor. Beyaz adamın ne yapacağından emin olamayan varlıklı aileler, her an tetiklenen iç karışıklıklar için paralarını su kuyularında saklamayı tercih ettiği bile oluyor.

Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe, batı ülkelerinin Ortadoğu ve Afrika'daki çatışma emellerinin bölgedeki zengin yeraltı kaynaklarına ulaşmak olduğunu vurguluyor.

25. Afrika Birliği zirvesindeki konuşmasının bir bölümünde bu konuya da değinen Mugabe, “Bize Allah'ın verdiklerini çok görüyorlar, kaynaklarımızın onların olmasını dilerler. Nerede barış varsa orada savaşı körüklerler. Şimdi bakın Irak ve Libya'daki karışıklığa; bahaneler üreterek bu ülkelere giriyorlar ve yeraltı kaynaklarından zenginleşiyorlar” dedi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 30
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    siyonist aileler ve boronlar şimdi bunun ülkesinde darbe yaptırıp bunu devirirler medya da başlar alğı ve iftira operasyonuna
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Sömürülenlerin bunu anlaması daha ne kadar sürer bilinmez ama beyaz adam iliklerine kadar sömürmeden oraları terketmeyecek. İslam alemi olarak bizde uyanmazsak bu coğrafyanın huzur yüzü görmesi mümkün görünmüyor.
    Cevapla
  • perdenin arkası 8 yıl önce Şikayet Et
    Robert Mugabe biraz da başa gelmek için 20.000 sivili nasıl katlettirdiğini, 30 yıldır ülkeyi nasıl idare ettiğini anlatsın. Önceden zenginlikleri "beyaz adam" hortumlarken şimdi bir grup elit kendileri hortumluyorlar, halk içinse değişen çok fazla şey olmuyor. Aynı Orta Asya'daki Türk ülkeleri gibi ya da Kuzey Kore bağımsızlığı elde ediyorlar ancak kaynakları demokratik ve adil bir şekilde paylaşmak ya da ülkelerini geliştirecek yerlere harcamak yerine baştaki bir grup elit olarak kendileri sömürüyorlar. Konuşurken kimse hırsızlığı arsızlığı haksızlığı savunmaz, icraate bakmalı!
    Cevapla
  • DÜNYAYI SÖMÜREN BİR KAÇ KATİLLER 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim çok güzel bir değerlendirme olmuş söylediklerinin noktasına kadar katılıyorum...Şunuda görmek lazım Robert Mugabe dedikleri doğrudur nerde yeralatı zenginliği varsa iç karışıklık savaş orda!Bu senaryo yüzyıllardır aynı ve başı siyonistlerdir..Buğün Almanya-ingiltere-Fransa-ABD ve daha bir çok üst düzey dünya ülkelerinde bu ülkelerin yönetimleri hep siyonistlerden olmuştur
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam korkmadan konuşmuş. Konuyu özetlemiş. Ağzına sağlık.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKTAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc Kuranda imkanlar sizin elinizde olsa birbirinizden kıstıkça kısarsınız diyor.Dünya kuranı okusa anlasa zaten sorun kalmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor