Müslümanlar din değiştirmeye zorlanıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar ortamın yumuşamasıyla dönmeye başladı ancak şimdi de din değiştirmeye zorlanıyorlar .

Müslümanlar din değiştirmeye zorlanıyor
Müslümanlar din değiştirmeye zorlanıyor
GİRİŞ 31.07.2015 15:41 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 2014 yılında Anti-Balaka saldırılarından kaçtıktan sonra ülkelerine geri dönen Müslümanların din değiştirmeye zorlandığı ve İslam’dan vazgeçmeleri istendiği belirtiliyor.

Uluslararsı Af örgütü'nün bugün yayınladığı rapora göre 2014'te Anti-Balaka örgütü tarafından uygulanan katliamdan kaçarak ülkelerini terk eden ancak gerginliğin hafiflemesiyle geri dönen Müslüman nüfus şimdi de dinlerini değiştirmeye zorlanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Kriz Müdahale Danışmanı Joanne Mariner, "Daha önce göçe zorlanan onbinlerce Müslüman şimdi de birçok dini baskıya maruz kalıyor" dedi.

Joanne Mariner, bir an önce yeni tedbirler almanın zorunluluk olduğunu ifade etti.
Raporun bildirdiğine göre dini faaliyette bulunduğu tespit edilenler tutuklanırken kimi yerlerde Hristiyanlığa geçmemesi halinde insanlar ölümle tehdit ediliyor.
Raporda İslami kıyafetlerin yasaklandığı, katliam esnasında yıkılan 400 kadar caminin yeniden inşasına izin verilmediği belirtiliyor.
Raporda ayrıca bazı Müslümanların ifadelerine de yer veriliyor. Müslümanlar dini faaliyetlerde bulunmalarına izin verilmediğini özellikle Cuma namazı konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade ediyor.

YORUMLAR 7
  • hayri 8 yıl önce Şikayet Et
    kim bu despot baskıcılar. isim isim tanımak istiyoruz.
    Cevapla
  • alip 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım İslamı ve müslümanları aziz eyle! İslam ve müslüman düşmanlarını da Kahhar isminle cezalandır!
    Cevapla
  • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada asıl savaşın din savaşı olduğunu kamufle etmek için uydurulan onlarca yalan sebep vardır.Tüm savaşların anası din savaşıdır.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    isimleri nın önüne İslam koyan örgütler nerede
    Cevapla
  • sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu işidin RAKKA sını yerle bir edin. Tek çözüm Türkiyenin Müslüman ve sünni kimliği ile bunu yaparak dünyayı ters köşe yapmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!