Başbakan canlı yayında istifa etti

Libya'da Tobruk Hükümeti Başbakanı Abdullah es-Sini, canlı yayında görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Başbakan canlı yayında istifa etti
Başbakan canlı yayında istifa etti
GİRİŞ 12.08.2015 13:34 GÜNCELLEME 12.08.2015 13:34

Libya'da ‘Libya Channel’ isimli televizyon kanalının canlı yayınlanan programına katılan Sini, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sini, istifasını, pazar günü Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ne resmen sunacağını belirtti.

Yayına katılan Libyalıların, ülkedeki güvenlik sorunlarının çözülememesi ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara yeterli yardımın sağlanamaması nedeniyle eleştirilen Sini’ye, “Size karşı protestolar olursa, ne yapacaksınız?” sorusu yöneltildi.

Hem eleştirilere hem de soruya sinirlenen Sini, “İnsanların beni protesto etmesine gerek yok, çünkü resmi olarak görevimden istifa ediyorum. Tüm sorunları sihirle çözebilecek yeni bir başbakan getirebilirler” dedi.

Sini, istifasını pazar günü Temsilciler Meclisi’ne sunacağını belirtti.

Programın ardından Reuters’a konuşan Tobruk hükümeti sözcüsü Hatem El Arabi ise, Sini’nin görevinin başında olduğunu ve sadece halkının istemesi halinde istifa edeceğini söyledi.
Muammer Kaddafi’nin 42 yıllık iktidarının sona erdiği halk ayaklanmalarının ardından siyasi dengenin sağlanamadığı Libya’da iki hükümet bulunuyor.

Uluslararası toplum tarafından kabul edilen meclis ve hükümet Tobruk'ta bulunuyor. Trablus'taki yönetim ise uluslararası toplum tarafından tanınmıyor. Ülkedeki rakip siyasi güçlerin bir ulusal birlik hükümeti kurulması amacıyla müzakerelere başlamasına karar verilmiş, ancak Cenevre'deki müzakereler son anda ertelenmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!