Aylardır risk devam ediyor

Nijer Su İşleri Bakanlığı, ülkede sağanak yağışların yol açtığı ölümcül sel riskinin devam ettiğini bildirdi.

Aylardır risk devam ediyor
Aylardır risk devam ediyor
GİRİŞ 18.08.2015 12:51 GÜNCELLEME 18.08.2015 12:55

Bakanlık Su Kaynakları Müdürü Muhammed Hüseyin İbrahim, yaptığı açıklamada, Nijer Nehri'nin bu mevsimde hiç olmadığı kadar taşmasına sebep olan sağanak yağışların, nehrin kıyısındaki bölgelerin su altında kalmasına sebep olduğunu ve bölge halkının hayatını tehdit ettiğini ifade etti.

Öte yandan, Niamey'nin güneyindeki Youri kasabası sakinlerinden Amadu Umaru, bölgedeki evlerin ve mezar taşlarının yağışlara dayanamayıp yıkıldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada, ay başından bu yana sağanak yağışların yol açtığı sel yüzünden 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bine yakın kişinin evsiz kaldığı, yaklaşık 2 bin evin, 4 tonluk yiyeceğin ve 454 hektarlık alanın zarar gördüğü kaydedilmişti.

Açıklamada, ülkede evsiz kalan 3 bine yakın kişinin de okullarda veya selden etkilenmeyen evlerde kaldığı kaydedilerek, ülkedeki durumun endişe verici olduğu vurgulandı. Açıklamada, yağışlar devam ettiği sürece hayat koşullarının kötüleşebileceği uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma