Sudan'da 3,9 milyon kişi açlık tehlikesinde

BM'nin Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Güney Sudan'da 3,9 milyon kişinin açlık tehlikesi altında olduğunu açıkladı.

Sudan'da 3,9 milyon kişi açlık tehlikesinde
Sudan'da 3,9 milyon kişi açlık tehlikesinde
GİRİŞ 24.10.2015 09:37 GÜNCELLEME 24.10.2015 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

WFP Güney Sudan Direktörü Joyce Luma, Güney Sudan'da insanların barışa, insani yardıma, gıdaya ve hayatlarını tekrar kurmak için desteğe ihtiyacı olduklarını ifade etti.

UNICEF'in Güney Sudan temsilcisi Jonathan Veitch de ülkede iki yıldan beri devam eden çatışmalar nedeniyle, çocukların hastalık ve açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Veitch, "Eğer ülkeye girişimiz sağlanırsa, kuruluşlarımız oraya gerekli yardımları götürebilir. Eğer girişimize izin verilmezse, çok sayıda çocuk hayatını kaybedebilir" şeklinde konuştu.
Açıklamada, ayrıca ülkedeki kötü ekonomik koşulların yiyecek fiyatlarındaki artışa neden olduğu, bunun da ailelerin alım gücünü zayıflattığı bildirildi.

UNICEF Acil Durum Programları Direktörü Afshan Khan, Suriye, Afganistan, Somali, Güney Sudan ve Sudan'da yaşanan çatışma ve istikrarsızlıkların, yaklaşık 4,5 milyon çocuğu yerinden ettiğini açıklamıştı.

UNICEF'in verilerine göre, Güney Sudan'da Aralık 2013'te patlak veren çatışmadan bu yana üçte ikisi çocuk, 760 bin kişi ülkesini terk etti.

YORUMLAR 2
  • dikkaatttt 8 yıl önce Şikayet Et
    dünya zalimleri az yeseler. . daha dogrusu dünya yöneticileri demokrasi dersleri empoze edecek lerine.. İslami öğretseler insanlar zekatlarını verirler ve başka insanları sömürmek istemezler. Ayrıca israf etmezler ve faizde yemezler böylelikle birçok şey düzelir. Ayrıca kişi başka kişilere acırda bin ikiyüzlira kira istemez ve daha neler neler
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ülkemizde? maaş 2000 tl konut kirası 1200 tl :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!