'Türk halkı bunları alt edebilir'

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, Türk halkının terörist komploları alt etmeye muktedir olduğunu söyledi.

'Türk halkı bunları alt edebilir'
'Türk halkı bunları alt edebilir'
GİRİŞ 24.10.2015 16:20 GÜNCELLEME 24.10.2015 16:20

Gandur, bölgesel gelişmeler hakkında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki hükümete, tüm bölgesel ve küresel değişimlerin gölgesinde, Türkiye'yi güvenliğe ulaştıracağı konusunda güven duyduğunu ve Türk halkının duruşu karşısında tüm komploların çökeceğini ifade etti.

UNAMID'in Sudan'dan çıkışı

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile görüşmesinde Gandur, Afrika boynuzu bölgesinde ve Birleşmiş Milletler - Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'nün (UNAMID) Sudan'dan çıkış stratejisini ele aldıklarını belirtti.

Ülkesinin BM ve Afrika Birliğiyle UNAMID'in ülkesinden çıkış stratejisi konusunda anlaştığını dile getiren Gandur, hükümetinin 2 kasımda yapılması planlanan Halk Hareketi ile Sudan hükümeti arasındaki görüşmelerin sürdürülmesi konferansına üst düzey Afrika Birliği mekanizmasından davet aldığını yalanladı.

Mavi Nil ve Güney Kordofan bölgelerinde barışı sağlamak

Gandur, bugün Mavi Nil ve Güney Kordofan bölgelerinde müzakerelerin başlatılması konusunda son detaylarını öğrenmek için eski Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki ile görüşeceğini söyleyerek hükümetin o bölgelerde barışı sağlamak için müzakereye hazır olduğunu yineledi.

ABD yönetimi ile iki ülke arasındaki ilişkilerde tıkanıklığın açılması için görüşmelerinin olduğunu kaydeden Gandur, ülkesinin Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Husilere yönelik operasyonlarını desteklediğini belirterek Suudi Arabistan Kralı Selma bin Abdulaziz'in bölgedeki krizi çözmek için gösterdiği çabalardan övgüyle bahsetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!