Papa Francis camide konuştu

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Müslümanların yoğunlukta olduğu PK5 Mahallesi'ni ve Merkez Camisi'ni ziyaret etti

Papa Francis camide konuştu
Papa Francis camide konuştu
GİRİŞ 01.12.2015 08:14 GÜNCELLEME 01.12.2015 08:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Afrika turunun son durağı olan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanların yoğunlukta olduğu PK5 Mahallesi oldu.

Papa Francis, Merkez Camisi'nde yaptığı konuşmada, "Ülkedeki krizinin temeli dine dayanmıyor. Çünkü Müslüman ve Hıristiyan toplumları arasındaki ilişkiler, barış ve birlik geleneği üzerine kurulu" ifadelerini kullandı. Orta Afrikalılara bu geleneği sürdürerek diğer Afrika ülkelerine de örnek olmaları çağrısında bulunan Papa, ülke vatandaşlarının hep birlikte bölünmeye, nefrete ve şiddete karşı mücadele ederek seçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı. Papa, seçilecek devlet başkanının toplumun bir kesimini korumaya çalışırken diğerinin çıkarlarına zarar vermemesi gerektiğine dikkati çekti. Müslümanlarla Hıristiyanların kardeş olduğuna işaret eden Papa, "Özellikle din ya da Tanrı adına işlenen şiddete hep birlikte karşı koymalıyız. Din, hiçbir şekilde şiddeti haklı çıkarmak için kullanılamaz" dedi. 

Merkez Camisi İmamı Tidiani Moussa Naibi, Papa'ya teşekkür etti ve ziyareti ‘herkes tarafından anlaşılacak bir sembol’ olarak niteledi.

MİHRABIN ÖNÜNDE SESSİZCE DURDU

Bu arada Papa, camiye girerken ayakkabılarını çıkardı ve mihrabın önünde başını eğerek bir süre sessizce durdu.

'TANRI SİLAHLARDAN DAHA GÜÇLÜDÜR'

Papa, dün de başkent Bangui'deki Notre Dame Katedrali'nde düzenlediği ayinde "Kötülük yapmak için silah taşıyan herkes silahsızlanıp tövbe, sevgi, adalet ve uzlaşım yolunu tercih etmeli. Çünkü Tanrı silahlardan daha güçlüdür" ifadelerini kullanmıştı. Ayine 10 binden fazla kişi katılmıştı.

Afrika turu kapsamında geçen hafta Kenya ve Uganda'yı ziyaret eden Papa'nın, temaslarını tamamladıktan sonra bugün Orta Afrika Cumhuriyeti’nden ayrılması bekleniyor.

Müslüman Seleka’ların 2013’te Hıristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye devirip, yerine kendi istedikleri Michel Djotodia'yı getirmesinin ardından Hıristiyan anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Başkentte mayısta düzenlenen Bangui Forumu'nda anti-Balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamış ancak son dönemde yeni çatışmalar yaşanmıştı.

YORUMLAR 3
  • bi garip osmaniye♣ 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya o Necis adamın orada ne işi var Allah bizlere akıl fikir versin Rabbimin Necis dediği adamı alıp Rasulullahin sav makamı olan mihraba oturtursunuz vicdansiz adamlar Hangi yüzle Allaha el açacağız ya Rabbim Afeyle sen bağışla bizi
    Cevapla
  • diriliş islam 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu oraya sokana yazıklar olsun resmen artık sizleri ben yönetiyorum çünkü halifeniz yok diyor bende diyorum ki HALİFELİK ŞARTTT
    Cevapla
  • şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    garabete bak ya sırf biz müslümanları aşagılamak için yapıyorlar müslümanlara bak kuzu kuzu dinliyorlar müslümanlar olarak sorun kendinize salallahü aleyhi vesseleam evendimiz yaşasaydı bunu durumu kabul edrmiydi etmezdi yazıklar olsun ne günlere kaldık papaz camide vaaz ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço