Zika virüsü bir ülkeye daha sıçradı

Sivrisineklerden geçen ve anneye bulaşması halinde bebekte beyin hasarına neden olan Zika virüsünün Jamaika'da da görüldüğü açıklandı.

Zika virüsü bir ülkeye daha sıçradı
Zika virüsü bir ülkeye daha sıçradı
GİRİŞ 31.01.2016 08:32 GÜNCELLEME 31.01.2016 14:54

Jamaika Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Portmore bölgesinde yaşayan 4 yaşındaki bir çocukta Zika virüsüne rastlandığı belirtildi. Yetkililer, çocuğun bir süre önce ABD’nin Teksas eyaletinden geldiğini ve 17 Ocak’ta virüs taşıdığına dair belirtiler göstermeye başladığını söyledi.

Karayipler Halk Sağlığı Kurumu'nda çocuğun Zika virüs testinin pozitif çıktığını bildiren yetkililer, enfeksiyon kaynağını belirlemek umuduyla araştırmalarını sürdürüyor.
Sağlık Bakanı'nın, pazartesi günü konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği de ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika kıtasında bir yıl içinde 3-4 milyon kişinin kusurlu doğumlara neden olduğu sanılan Zika virüsünden etkileneceği tahmininde bulunmuştu.
Brezilya'da salgın şeklinde ilk kez 2015'in mayıs ayında görülen Zika virüsünü taşıyan sivrisinek türü Aedes'in, Kanada ve Şili hariç Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü belirtiliyor.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı yok.

DSÖ, Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da Zika virüsünün görüldüğünü bildirmiş ve yayılmaya devam ettiği konusunda uyarmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor