Fransa’dan Libya’da gizli askeri operasyon

Fransa’nın, terör örgütü DAEŞ tehdidine karşı Libya’da gizli askeri operasyonlar yaptığı öne sürüldü.

Fransa’dan Libya’da gizli askeri operasyon
Fransa’dan Libya’da gizli askeri operasyon
GİRİŞ 28.02.2016 17:20 GÜNCELLEME 29.02.2016 08:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Le Monde gazetesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberde,  Fransa’nın DAEŞ’e  yönelik, hedefi iyi belirlenmiş ani operasyonları gizli bir  şekilde gerçekleştirdiği bildirildi.

Bu operasyonlar çerçevesinde Fransız özel birliklerinin ülkenin  doğusuna konuşlandırıldıklarını kaydedilen haberde, ‘’Fransa’nın amacının bu  ülkede giderek gücünü arttıran terör örgütü DAEŞ tehdidini azaltmak olduğu’’  yorumunda bulunuldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana gelen ve DAEŞ'in  üstlendiği terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmişti. Fransa,  saldırıların ardından, Irak'ta DAEŞ'e karşı sürdürdüğü hava operasyonlarını  yoğunlaştırmış, Suriye'de de DAEŞ hedeflerine karşı operasyonlara başlamıştı.

Başbakan Manuel Valls, ocak ayında yaptığı açıklamada gerekirse  ülkesinin Libya’da DAEŞ’e karşı savaşabileceğini söylemişti.

Valls, "Terör tehdidi ile karşı karşıyayız, DAEŞ hepimizin ortak  düşmanı. Irak ve Suriye’de olduğu gibi bu terör örgütü ile şüphesiz yarın  Libya’da da savaşırız" ifadelerini kullanmıştı.

Fransız basınına göre, DAEŞ özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden gelen  savaşçılarla Libya’daki askeri gücünü önemli ölçüde arttırıyor.

Birleşmiş Milletler adına hazırlanan bir raporda, Libya’daki DAEŞ’in  iki ila üç bin arasında militanı olduğu belirtilmişti.

Şu ana kadar Libya’da DAEŞ’e karşı resmi olarak açıklanmış askeri bir  operasyona girmeyen Fransa, Nijer’deki askeri üssünden Libya sınırında keşif  uçuşları gerçekleştiriyor.

ABD de geçtiğimiz hafta Libya'daki DAEŞ hedeflerini savaş uçakları ile  havadan bombalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • huu 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransa libyada gizli operasyonlar gerçekleştiriyor gık yok biz şuracıkta yanıbaşımızda adım atamıyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?