Tunus meclisinde Filistin protestosu

Tunus Meclisi bugün Filistinlilere destek gösterisine sahne oldu. Meclise dev Filistin ve Tunus bayrakları yerleştirilerek işgale karşı tepki gösterildi.

Tunus meclisinde Filistin protestosu
Tunus meclisinde Filistin protestosu
GİRİŞ 07.12.2017 16:45 GÜNCELLEME 07.12.2017 17:55

Trump'ın kanunsuz Kudüs kararına bütün dünyadan yağan tepkiler ve yapılan karşıt protesto gösterilerine Tunus meclisi de eklendi. Bugün Tunus Meclis toplantısı oturumunda Milletvekilleri Meclis'te dev Filistin bayrakları açarak Trump'ın kanunsuz kararına tepki gösterdi, Filistinlilere destek çıktı.

Meclisin ortasına Filistin ile Tunus bayraklarının bütünleştiği dev bir bayrak serildi. Masaların önüne Mescidi Aksa fotoğrafları asıldı. Milletvekilleri de ellerinde Filistin bayrakları tutarak Filistin halkına olan desteklerini gösterdi.

Washington yönetiminin dün yapığı açıklamaya tepkiler yağdı. Uluslararası toplum Müslüman dünyasında büyük öfkeye neden olan kararın ardından hemen devreye girdi. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'dem Trump'ın kararına karşı açıklamalar geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump, dün merakla beklenen konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan Trump, tüm dünyanın karşı çıktığı adımı “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi” ifadesiyle duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?