Kaddafi'ye El Fetih desteği!

El Fetih hareketinin eski üst düzey üyelerinden Mahmud Dahlan'ın, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bir İsrailli şirket için aracılık ederek, gizlice silah temin ettiği öne sürüldü.

Kaddafi'ye El Fetih desteği!
Kaddafi'ye El Fetih desteği!
GİRİŞ 06.04.2011 16:48 GÜNCELLEME 06.04.2011 16:48

Arap basınına göre, Dahlan'la birlikte adı verilmeyen bir Filistinlinin de gizli silah satışı içine karıştığı iddiaları, Libya muhalefetinden Ömer Hadravi'ye dayandırıldı.

Hadravi, Cezayir'de yayımlanan bir gazeteye telefonla yaptığı açıklamada, "Kaddafi'ye uluslararası alanda yasaklanmış silahların temin edilmesini öngören anlaşmanın arkasında, eski El Fetih lideri Dahlan var" dedi.

Hadravi'nin iddiasına göre, Dahlan, Yunanistan'dan bir gemi dolusu silahı Libya'nin Tripoli limanına getirdi. Libya'daki isyancılar ise bu gemideki bazı silahları ele geçirdi.

"Kaddafi, (kendini) İsrail karşıtı gibi gösteriyor, ama gerçekte, Dahlan aracılığıyla güçlü bağları var" iddiasında da bulunan Hadravi, hem Hamas hareketinin hem de El Fetih'in Dahlan'ı bir silah kaçakçılığı ağının içinde bulunmak ve İsrail'le işbirliği yapmakla suçladığına işaret etti.

EL FETİH MERKEZ KOMİTESİ İDDİALARI ARAŞTIRIYOR

El Fetih Merkez Komitesi ise, Filistin basınında geniş yer bulan haberler üzerine, iddialarla ilgili araştırma başlattı. Merkez Komite sözcüsü, bu tür faaliyetlerin El Fetih'in prensipleri ile bağdaşmadığını, Filistin halkının çıkarlarına da aykırı olduğunu belirtti.

Filistin liderliğinin, Arap dünyasının içişlerine karışmama kararlılığında olduğunu söyleyen sözcü, Dahlan'ın Komite toplantılarından uzaklaştırıldığını ve hakkındaki diğer iddialar nedeniyle soruşturma altında bulunduğunu da hatırlattı.

Merkez Komite üyelerinden Cemal Muheysin ise, Dahlan hakkındaki son iddiayla ilgili araştırma yapıldığını yalanladı. Muheysin, El Fetih'in basın yayın organlarında yer alan söylentilerle ilgilenmediğini belirterek, bu son iddianın da El Cezire televizyonunun, El Fetih hareketine karşı başlattığı kampanyanın bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Muheysin, iddianın çok büyük ihtimalle doğru olmadığını belirtirken, Libya'nın çok büyük silah stoklarına sahip olduğunu ve yeni silah teminine ihtiyacı bulunmadığını dile getirdi.

Muhammed Dahlan da söz konusu iddiaları yalanlıyor.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!