'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'

Mısır'da radikal görüşleriyle bilinen Selefilerden bir grubun, domatesin Hıristiyan olduğunu ve Müslümanlar için haram olduğunu öne sürdüğü iddia edildi.

'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'
'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'
GİRİŞ 21.06.2012 14:13 GÜNCELLEME 21.06.2012 15:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Now Lebanon sitesinin haberine göre, Mısır Halk İslam Birliği olarak bilinen grubun Facebook sayfasında yayımlanan bir fotoğrafta domatesin Hıristiyan olduğu, bunun en büyük kanıtının da yatay kesilen domatesin içinde görülen haç benzeri şekil olduğu ifade edildi.

Fotoğrafın altındaki yorum yazısında, "Domates yemek haramdır çünkü domates Hıristiyandır. Domates Allah yerine haça hamdeder ve Allah'ın bir değil üç olduğunu ifade eder. Allah bize yardım etsin. Filistin'de yaşayan bir kız kardeşimize Allah'ın peygamberi Hz. Muhammed görünmüş. Hz. Muhammed ağlıyormuş ve ümmetini domates yememeleri gerektiği konusunda uyarıyormuş. Eğer bu mesajı yaymazsanız bilin ki sizi durduran Şeytan'dır" denildi.

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafın altına 2 bin 800'den fazla yorum gelmesi üzerine grubun yöneticileri geri adım atarak, "Biz size domates yemeyin demedik. Domatesi içindeki haç çıkacak şekilde kesmeyin dedik" şeklinde bir daha mesaj yayımladı.

Mısır'da kısa bir süre önce de erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan bir yasa parlamentonun gündemine gelmişti.

MISIR'DA SELEFİLER ÇOK ETKİLİ

Mısır'da 5-6 milyon civarında Selefi yaşıyor. Parlamentodaki ikinci büyük grup olan El Nur Partisi Selefilerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl ülkenin çeşitli yerlerindeki kiliseleri ve Hıristiyanlara ait işyerlerini hedef alan ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolara neden olan saldırıları da aralarında Selefilerin de bulunduğu radikal gruplar düzenlemişti.

19'uncu yüzyılda, Sünni İslam'ın bir kolu olarak Suudi Arabistan'da ortaya çıkan Selefilik diğer inançları dışlıyor. Selefiler kendilerini Allah'ın istediği yönde yaşayan tek din olarak görüyor, hatta kendileri gibi düşünmeyen Müslümanları da reddediyor.

Selefilerin bir kısmı ses getirecek, varlığını hissettirecek boyutta propaganda amaçlı çalışıyor ve internet ortamını çok iyi kullanıyor. Diğer kısım ise cihat amaçlı çalışıyor ve gerektiğinde şiddeti de bir hak olarak görüyor.

Siyasi bir oluşum olarak Selefiler özellikle Arap Baharı'nın yaşandığı Ortadoğu ülkelerinde son dönemde fazlasıyla dikkat çekti. Suudi Arabistan ve Katar tarafından Hizbullah karşısında bir denge unsuru olarak destekleniyor.

YORUMLAR 8
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    mübarek ne yapsın böyle zeka küplerine. demokrasi geldi herkes düşüncesini söylüyor sakın karışmayın. aynıştaynın dediği gibi; "iki şey sonsuzdur; insanoğlunun aptallığı ve evren. fakat ikincisinden emin değilim." allahım bunlara akıl fikir ver yarabbim.
    Cevapla
  • Özlem 11 yıl önce Şikayet Et
    :)) ilahi.... sanki domatesin iradesi varmış gibi :)) müslümanlığı seçen domateslerden yesek? :p
    Cevapla
  • İdris Aziz 11 yıl önce Şikayet Et
    iradesiz varlıklar. bu gurubun kendisine verdiği isimden farklı bir gizli kimliği olmasın?!.çünkü islam adına bu kadar saçmalayan olmadı.domates ve diğer bütün iradesiz yaratılmış varlıklar doğuştan fıtraten müslümandır.yani allaha teslim olmuştur.islam olmak asıldır.bozulma hristiyan veya yahudileşme sonradan ortaya çıkan bozulmadır.eşya üzerinde şekil benzetmeleri yapmak bazı gurupların kendi hayalleridir.insan ise doğuştan islam fıtratı üzere yaratılmıştır.fakat sonradan bu fıtratı bozup değiştirirlerse hristiyan veya yahudileşir. hayvanlar-bitkiler ve cansız varlıklar iradesiz varlıklar olarak doğal müslümanlardır ki onlar allahın yüklediği görevleri dışına çıkamazlar.bunun tersini söyleyen eşyaya iftira etmiş olur.aslında bu söz muhatap bile alınmamalı.
    Cevapla
  • celal okur 11 yıl önce Şikayet Et
    domatesce yani domates dili!. domatesce! öğrenen! insan,domateslerin allah a değil haça hamdettiğini söylemiş.ne yetenekli insanlar varmış ki,bitkilerin dilini bile öğrenmiş!kendimden utandım!başka bir kaç yabancı dili bile öğrenememişim diye! neyse.bu zatlar bir de bitkilerin sanki dinleri varmış gibi ifade kullanmışlar.ben dinler sadece insanlara iner diye biliyordum!böyle şeylerle vakit geçirmemek lazım.ayette alla cc.'leküm dinüküm veliyedin'diyor.herkesin dini kendine.biz son ve mükemmel dinimizi iyi yaşamaya ve allah cc ye iyi kul olmaya bakalım.yeri gelmişken kafirun suresinde az önce geçen ayeti bazılarımız 'leküm diniküm diye okuyor,diniküm değil dinüküm dür doğrusu.dikkat edelim.aslında çok harfi yanlış okuyoruz çocukken yanlış öğrendiğimiz için.harflerin çıkış yerleri(mahreçleri)farklıdır.harfler türkçedeki gibi değil.yanlış okuyunca da mana bozuluyor.öğrenmenin yaşı yok.güzel kitabımızı güzel ve sık okuyalım.
    Cevapla
  • niyazi dogan 11 yıl önce Şikayet Et
    eğlenceye bak.haberi getien kim acaba?. bir müslüman olarak: hahahahahahahahahahahahahahha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular