Batı'nın işgal listesinde 30 ülke daha var

Mali'yi işgal eden Batı ülkelerinin hedefinde 30 ülke daha olduğu iddia edildi. siyaset bilimci Jay Ulfelder'in hazırladığı rapora göre 2013'te darbeye maruz kalacağı öngörülen ülkeler içinde Suriye ile birlikte Müslüman Afrika'nın tamamı yer alıyor.

Batı'nın işgal listesinde 30 ülke daha var
Batı'nın işgal listesinde 30 ülke daha var
GİRİŞ 24.01.2013 12:08 GÜNCELLEME 24.01.2013 15:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Amerikan Washington Post gazetesinde yayımlanan bir makalede, siyaset bilimci Jay Ulfelder'in raporu dikkate alınarak çoğunluğu Pan-sahel diye nitelenen Batı ve Kuzey Afrika'daki Müslüman ülkelerin yer aldığı 30 rejimin bu yıl içinde muhtemel bir askeri ve siyasi darbeyle karşılaşabileceği ileri sürüldü.

Dünya üzerinde darbe riskinin yüksek olduğu 30 ülke için bir harita oluşturan Jay Ulfelder, haritada en yüksek darbe ihtimalinin olduğu 5 ülke kırmızı, ondan sonraki riskin yüksek olduğu 5 ülke turuncu, darbe ihtimalinin sürdüğü diğer ülkeler ise sarı renkle belirtildi.

Raporda en riskli bölge olarak Africa'nın Sahel bölgesi gösterilirken, burada dikkat çeken nokta ise darbe ihtimali yüksek ülkelerin çoğunun Müslüman rejime sahip olmaları. Bu alanlarda ayrıca El Kaide örgütünün etkinliğine dikkat çekilmekte.

DARBE RİSKİ OLAN ÜLKELER

Ulfelder'in raporunda risk altındaki ülkelerden bazıları şöyle:
Sudan, Liberya, Madagaskar, Suriye, Yemen, Çad, Afganistan, Bangladeş, Nijerya, Moritanya, Yemen, Ekvator, Haiti, Kamboçya, Doğu Timor

RAPORU MATEMATİKSEL VERİLERLE HAZIRLAMIŞ

Raporunu hazırlayan Ulfelder, bu ülkeleri belirlerken neleri dikkate aldığınıysa şöyle anlatıyor: 
"Buradaki darbe ihtimalleri matematiksel verilerle tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra Ocak 2012 ile Aralık 2012 arasında meydana gelen olayların değerlendirildiği araştırmalar da kullanılmıştır. Rapordaki bir diğer etkin madde ise ülkelerin izlediği dış politikalar olmuştur."

KAYNAK: ÇEVİRİ: MUSTAFA ÖZBEK - HABER7
YORUMLAR 12
  • mehmet_21m 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye. dvam: siz zannediyorsunuzki orda islami guruplar çatışıyor öylemi az önce verdiğim filmi izleyip bir bakın bakalım suriyeyi kimler neden işgal ediyor film 2009 da gösterime girmiş en azında çekim hazırlıkları bir yıl sürmüştür yani plan 2008de vardı zaten suriye de iç karışıklıklar ise 2011de baş gösterdi buda aslında planların nasıl tıkır tıkır işlediğinin bir göstergesidir orada dikkat etmenizi istediğim bir bayrak daha var biri şuanki özgür suruye ordusunun bayrağı (ki ben onlara özgür abd ordusu diyorum) diğeride şuanki yeni libya hükümetinin bayrağı değerli kardeşlerim biz emperyalistlerin oyuncağı olmayacak kadar değerli bir dine ve onun peygamberine bağlı müslüman bir ümmetiz bizler gözleri açık ve uyanık olmalıyız eğer bir yerde abd varsa bilinki orda zülm ve zorbalıktan başka birşey yoktur
    Cevapla
  • mehmet_21m 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye. ALLAHın selamı mümin basiret ehli kardeşlerimin üzerine olsun 2 yıldır sürmekte olan suriyedeki cinayetlerin arkasındaki güçlerin kimler olduğunu siz değerleri kardeşlerim çok iyi biliyorsunuz bunlar emperyalist ve batı odaklı güçlerdir tabiki en nihayetinde onların arkasında israil var israil çeşitli bahanelerle müslüman halkları kandırıp sürekli karşı karşıya getirmiştir bunun deneyimlerini bizler daha öncede yaşadık hz.resurullah s.a.a bir hadisinde şöyle buyuruyor bir mümin bir delikten iki kere ısırılmaz diye ama malesef biz delik deşik olmuşuz çünkü hala islamın özünden çok uzağız ben geçen gün bir filmde ki adını vermekte sakınca görmüyorum 2.32 .saniyede bir sahne var bütün kardeşlerimin onu izlemesini istiyorum filmin adı kehanet başrolde nicholas gage oynuyr orda okulda öğretmnin arkasındaki tahtnın üzerindki bayrklara dikkat işte bütün sorularn cevabı
    Cevapla
  • gfghbn jhk 11 yıl önce Şikayet Et
    mezbahadaki koyunlar gibi sıramızı beklemek. yarın bombalar altında kalmak istemiyorsak çok çalışmalıyız. düşmanlarımızın parsel parsel ülkemizi özelleştirme adı altında satın almalarını önlemeliyiz, ülkemizin stratejik yerlerini dost görünümlü düşmanlara askeri üs olarak vermemeliyiz.
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes islam birliginden bahsediyor. tamam yüzde yüz dogru ama bu malesef mümkün degil..etrafiniza bakin arap ülkelerine müslüman diger devletlere hepsi birbirinin arkasindan is ceviriyor..calismaktan aciz,tembel,üretmekten yoksun elindekinin kiymetini bilmeyen..teknoloji v.s gelistiremeyen elindeki en basitinden cep telefonuna kadar disardan alan tüketen ic hesaplasmalar yuzunden dunyadaki gelismelerden bir haber;silah gucu teknoloji gucu olmayan gelistiremeyen fabrikalari v.s olmayan müslüman toplumu islam birligini kursa ne olur?amerikaya batili diger sömürücü devletlere kafa tutsa ne olur?ben kusura bakmayin ama bos konusmayi sevmem burdada kimseyi kirmak gibi bir niyetle yorum yapmiyorum ama biraz bakin etrafiniza..bu türkiyeyle olacak is degil.ellerindeki yer alti kaynaklarini dahi kendileri cikartip satamadiktan sonra hic birsey olmaz bunlardan elin silahiyla ele mermi sikilmaz aga..
    Cevapla
  • sstaseri 11 yıl önce Şikayet Et
    suçlama yı bırakalım da. o bölge gençlerini türkiyede okutup topraklarına sahip çıkma bilincini öğretmeliyiz.onun için herkes elinden geldiğince katkıda bulunmalıdır.yerimizde oturup suçlu aramanın zaman kaybından başka sonucu olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor