BM Mısır'daki kadınlara taciden endişeli

BM Kadın Örgütü Başkanı Michelle Bachelet, Mısır'da son günlerde kadınlara yönelik cinsel saldırıların artmasından endişe duyduğunu belirtti.

BM Mısır'daki kadınlara taciden endişeli
BM Mısır'daki kadınlara taciden endişeli
GİRİŞ 31.01.2013 23:02 GÜNCELLEME 31.01.2013 23:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır Devrimi'nin 2. yıl dönümü gösterilerinde ve bunu izleyen günlerde Mısır'da kadınlara yönelik cinsel saldırıların arttığını belirterek, bundan derin endişe duyduğunu vurguladı.

Bu saldırıların çoğunun, 2 yıl önce kadınların "daha iyi bir geleceğe katkı yapmak için" yürüdükleri Tahrir Meydanı'nda yaşanmasının üzücü olduğunu ifade eden Bachelet, Mısır idarecilerine kadınlara yönelik saldırıları önleyecek bir yapıyı oluşturmaları çağrısı yaptı.

Bachelet, kadınların hakları için mücadeleye devam ettiklerini, toplumda ve karar mekanizmalarında eşit temsil istediklerini ifade etti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Tahrir Meydanı'nda son birkaç haftada 25 kadının ağır biçimde cinsel saldırıya uğradığının rapor edildiğini ancak sorumluların yargı önüne çıkarılamadığını bildirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan merhametsiz...siz kim...insanlık kim?. ırak'ta, suriye'de ve diğer halkı müslüman olan ülkelerde kadınlar çocuklar toluca katledilip tecavüze uğrarken susan siz alçaklar değilmisiniz!..? mısırda cinsel taciz vakaları artmış(!) sizin hazımsızlığınız mısır cumhurbaşkanı imanlı biri olması.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi