Afyonkarahisar

Karahisar Kalesi'ne büyük Türk bayrağı asıldı

03:33 28 Ağustos 2015
Karahisar Kalesi'ne büyük Türk bayrağı asıldı

Tarihi Karahisar Kalesi'nin surlarına 228 metrekare boyutunda Türk Bayrağı asıldı

AKUT Afyon ekibi tarafından Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarihi Karahisar Kalesi'nin surlarına, 228 metrekare boyutunda ve 110 kilogram ağırlığında Türk Bayrağı asıldı.

AKUT gönüllülerinden iki kişi, yerden yüksekliği 226 metre olan Tarihi Karahisar Kalesi'ne çıktıktan sonra surlardan aşağı doğru sarkıtıldı. Kaleden aşağıya yaklaşık 50 metre sarkılan AKUT ekibi, burada 12X19 metre ebatlarında ve 110 kilogram ağırlığındaki Türk Bayrağı'nı sabitledikten sonra aşağıya indi. 

Yaklaşık 5 saat süren çalışma neticesinde kalenin surlarına sabitlenen Türk Bayrağı, havadan görüntülendi.

AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Büyük Taarruzun 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'ın en önemli simgesi 226 metre yüksekliğindeki Karahisar Kalesi'ne dev bir Türk Bayrağı astıklarını belirten Uğurluoğlu, "Arkadaşlarımız, kalenin yukarısından ip yardımıyla aşağıya sarkıtıldı. Gördüğünüz gibi büyük bir Türk Bayrağı'nı 5 saat süren çalışma neticesinde astık" dedi.

Uğurluoğlu, yüz ölçümü bakımından Afyonkarahisar'daki en büyük bayrağı kullandıklarını belirterek, "Bunun temin edilmesi sağlandı. Bu işin teknik planlaması da çok önemli. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na kadar orada kalacak" diye konuştu.

Vatandaşların sabah uyandıklarında kalede dev Türk Bayrağı gördüklerinde çok şaşıracaklarını belirten Uğurluoğlu, şanlı Türk Bayrağı'nın Karahisar Kalesi'nde dalgalandırmanın çok önemli bir durum olduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan Hasan Aker ise yapılan bu tür etkinliklerin geçmişe ne kadar çok önem verildiğini gösterdiğini ifade ederek, böyle bir çalışmasından dolayı AKUT ekiplerini kutladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.