Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban:

15:42 02 Eylül 2015
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban:

"Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Türk milletinin sahip olduğu inancın gereği su kültürü de zengindir"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Türk milletinin sahip olduğu inancın gereği su kültürününde zengin olduğunu söyledi.

Çoban, bir otelde Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla basımı yapılan "Geçmişten Günümüze Afyonkarahisar Çeşmeleri" isimli kitabın tanıtım standında, suyun hayat olduğunu ve başta insan olmak üzere tüm canlıların yaşamlarını sürdürmesi için gerekli olduğunu belirtti.

Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu medeniyetiyle her zaman öne çıktığını dile getiren Çoban, "Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Türk Milleti’nin sahip olduğu inancın gereği su kültürü de zengindir. Bu nedenle günümüze ulaşan kültür mirası yapılarımızın birçoğu su kültürümüzle ilgilidir" diye konuştu.

Son dönemlerde çeşmelerin sayısının hızla arttığını aktaran Çoban, şunları kaydetti:

"Burada hayırsever ve kadirşinas Afyonkarahisarlılar ile halkımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnancımız gereği biliyoruzki yaptıkları bu hayırlarla amel defterleri sonsuza kadar açık kalacak. Çeşmelerinden, hayratlarından su içen insanların 'Su gibi aziz ol' dualarıyla su gibi tertemiz şükran duyguları hayrat sahibine kadar ulaşacak. Bu kadar yüce ve sonsuza kadar sürecek bir amelin varlığı ne kadar değerlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.