Afyonkarahisar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

21:50 07 Ekim 2015
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

"(YSK'nın sandık taşıma taleplerini reddetmesi) YSK’nın aldığı doğru bir karar. Çünkü o tür bir değişikliği yapmak, anayasa değişikliğiyle söz konusu. YSK’nın hangi işleri yapacağı zaten YSK Yasası ile tanımlanmış"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, sandıkların taşınması konusunda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aldığı karara ilişkin, YSK’nın kararının doğru olduğunu belirterek, "Çünkü o tür bir değişikliği yapmak, anayasa değişikliğiyle söz konusu. YSK’nın hangi işleri yapacağı zaten YSK Yasası ile tanımlanmış" dedi.

Bingöl, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerinde, Türkiye'nin temel beş sorununun çözümünü gerçekleştirecek, uzun vadeli bir hükümet kurulmasının gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Samimi bir şekilde bu çabayı gösterdiklerini ifade eden Bingöl, "Ancak olmadı. Neden? Çünkü bizim samimi düşüncelerimize karşın, AK Parti'nin koalisyon hükümeti kurmak gibi derdi olmadığını gördük" diye konuştu.

- "Bizim derdimiz Türkiye"

Başbakanlığı ve bakanlığı ellerinin tersiyle ittiklerini belirten Bingöl, şunları kaydetti:

"Genel başkanımız büyük bir samimiyetle, büyük bir içtenlikle yüzde 60'lık blok ile hükümet kurulması için sayın Devlet Bahçeli'ye bir öneride bulundu. Bahçeli'ye 'Gel, başbakan sen ol' dedi. Ana muhalefet lideri olmasına rağmen bu öneriyi yaptı. Bunu bugün de olsa yaparız, yarın da olsa yaparız. Bizim başbakanlık gibi, bakanlık gibi, milletvekilliği gibi derdimiz yok. Bizim derdimiz önce Türkiye."

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bingöl, sandıkların taşınması konusunda YSK'nın aldığı karara ilişkin bir soru üzerine, seçim ve sandık güvenliğini sağlamanın tamamen iktidarın görevi olduğunu bildirdi.

Sandıkların taşınmasının beraberinde başka sakıncaları da getireceğini vurgulayan Bingöl, "YSK’nın aldığı doğru bir karar. Çünkü o tür bir değişikliği yapmak anayasa değişikliğiyle söz konusu. YSK’nın hangi işleri yapacağı zaten YSK Yasası ile tanımlanmış" ifadelerini kullandı.

- "Suriye sorunu yanlış dış politika eseridir"

Bingöl, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin başka bir soru üzerine, Türkiye'nin, kendi içişlerine hiçbir ülkenin karışmasına izin veremeyeceğini aktardı.

Türkiye'nin de başka bir ülkenin içişlerine müdahale etmesinin doğru olmadığını dile getiren Bingöl, şöyle konuştu:

"Suriye’de barış tesis edilirse sorunlar azalacaktır. Orta Doğu'da da yeni problemlerin önüne geçilmiş olacaktır. Orada birçok ülkenin planları var. Önemli olan bu ülkelerin planlarına alet olmadan barışı sağlamaktır. Suriye sorunu yanlış dış politika eseridir. Bu dış politikalar sürdürüldüğü sürece de bu sorunların çözülmesi mümkün görülmemektedir. Bizim yaptığımız öneriler dikkate alınsaydı. Bugün 'Suriye sorunu' diye bir şey olmayacaktı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.