Afyonkarahisar

Engellilere moral ve motivasyon semineri verildi

14:25 24 Kasım 2015
Engellilere moral ve motivasyon semineri verildi

Afyonkarahisar'da gönüllü eğitmen Eren Gökyer, engellilere yönelik "moral ve motivasyon" semineri verdi

Afyonkarahisar'da gönüllü eğitmen Eren Gökyer, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Afyonkarahisar Şubesi'ndeki 20 engelli ile yakınlarına "moral ve motivasyon" semineri verdi.

Gökyer, seminerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar birçok seminere katıldığını söyledi.

Engellilere verdiği seminerin kendisi için anlamlı olduğunu belirten Gökyer, "Yaşadıkları toplumda birçok zorluklarla karşılaşan engelli bireylerin aslında tek ihtiyaçları var, o da moral. Seminer verdiğim grup, inanılmaz derecede farkındalık düzeyi yüksek ve değerlerine sahip çıkan bir gruptu. Böyle olunca paylaşımlar harika oldu" dedi.

Gökyer, engellilerin hayal dünyasında yaşamamaları gerektiğinin önemini aktardığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her başarının altında daha önce yaşanan başarısızlıklar vardır. Bu sebepten dolayı başarısız olmaktan korkmamaları gerektiğini aktardım. Bedensel anlamda engelleri olsa bile, kendilerinin toplumda güya 'sağlıklı' olarak yaşayan birçok insandan daha güçlü olduklarını ve bu gücün farkına varmalarının çok önemli olduğunu anlattım. Saygı, yardımseverlik, dürüstlük, güven, merhamet gibi birçok değerin farkında olan ve bu değerleri yaşayan arkadaşlarla bir şeyler paylaşmak beni çok mutlu etti."

Özellikle ailelere büyük görev düştüğünü vurgulayan Gökyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailelerin engelli çocuklarını evlere kapatmamaları gerekir. Sosyal ortamdan soyutlamamaları gerekiyor. Zaten verdikleri mücadele inanılmaz bir mücadele. Bu mücadelenin ortaya çıkarttıkları zorlukları toplum olarak, sorumlu bireyler olarak onlara yardımcı olarak hep birlikte aşmalarına yardımcı olmalıyız. Bundan sonraki süreçte TSD Afyonkarahisar Şubesi’ndeki dostlarla daha sık bir araya gelerek, gönüllülük esaslı eğitimlerimize devam edeceğiz. Hayat, insanları bildikleri ile değil yapabildikleri ile ödüllendirir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.