Afyonkarahisar

Lise öğrencilerinden gazi ve şehit ailelerine ziyaret

14:12 18 Aralık 2015
Lise öğrencilerinden gazi ve şehit ailelerine ziyaret

Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, gazileri ve şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti

 Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, gazileri ve şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Değerler Eğitimi Hareketi" projesi kapsamında İngilizce öğretmeni Cemile Terzier ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret etti.

Proje yürütücüsü Cemile Terzier, projenin bu ayki konusunun sosyal sorumluluk olarak belirlendiğini söyledi.

Okulun değişik sınıflarından bir grup öğrenci ile şehit yakınları ve gazileri ziyaret ettiklerini belirten Terzier, "Burada şehit aileleri ve gazilerimizle olmaktan çok mutluyuz. Gençlerimiz gazilerimizle paylaşımda bulunuyorlar. Şehit ailelerimizin sıkıntılarını dinliyorlar. Bizler hiçbir zaman onları unutmadık. Her zaman yanlarında olacağız" dedi.

Ziyaretten çok mutlu olduğunu dile getiren Kıbrıs gazisi Tahsin Koç, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatına katıldığını dile getirdi.

Öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Koç, "Bizleri gururlandırdılar. Geleceğin vatan bekçilerinin beni ziyaret etmesi beni onurlandırdı. 40 yıldır bu vatana hizmet etmenin verdiği onuru taşıyorum, gaziliğimi yaşıyorum. Bugün çağırsınlar, yine giderim, yine hizmet veririm" diye konuştu.

Dernek Başkanı Kumartaşlı ise dernek olarak yıl boyunca öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler yaptıklarını, onları dernekte kabul ettiklerini ifade ederek, okul yönetiminden gelen talep doğrultusunda ziyaretlerin gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kumartaşlı, şöyle konuştu:

"Bugün öğrencilerle, 2011 yılında Sivas’ta teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın anne ve babası Fatma ve Mustafa Çınar'ı, 2015 yılında yaralanan ve halen tedavisi süren Gazi Ertuğrul’u ve Kıbrıs gazisi Tahsin Koç’u evinde ziyaret ettik. 2003 yılında Şırnak’ta elinde mayın patlayan ve gözlerini, bir kulağını ve sol elini kaybeden gazi Engin Arıkaya ile gazilerimiz Hacı Ömer Köksoy ve Ahmet Çakmak’ın iş yerlerinde misafiri olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.