Afyonkarahisar

Malul gaziden örnek davranış

11:54 31 Aralık 2015
Malul gaziden örnek davranış

CANAN TÜKELAY - Şırnak'ta mayın patlaması sonucu kafasında şarapnel parçaları kaldığı için malulen emekliye ayrılan gazi İsmail Kumartaşlı, kendisine tanınan vergi indirimi ve erken emeklilik hakkından, sağlığının düzeldiği gerekçesiyle yararlanmak istemiyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Temmuz 2004'te Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yaparken mayın patlaması sonucu yaralandığını söyledi.

Tedavi sürecinin sonunda gazi olarak 2007'de malulen emekli edildiğini belirten 37 yaşındaki Kumartaşlı, bir süredir Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde daimi işçi kadrosunda çalıştığını ifade etti.

- "Daha iyi duymaya başladığımı fark ettim"

Çalışırken rahatsızlığından dolayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevk edildiğini anlatan Kumartaşlı, şöyle devam etti:

"Vergi indiriminden yararlanmak için, vücut kayıp oranına göre rapor istedim. Bana kulak burun boğaz, cildiye, nöroloji, psikiyatri ve beyin cerrahi kliniklerinden yüzde 62 oranında rapor verildi. Yüzde 62 olduğu için de ikinci derece vergi dilimine girdim. Bu oranın yüzde 22'sini kulak burun boğaz rahatsızlığı oluşturuyordu."

Kumartaşlı, aradan bir süre geçince kulaklarının açıldığını, daha iyi duymaya başladığını fark ettiğini belirterek "Bu durum, beni iki aydır rahatsız ediyordu. Vicdanen kul hakkına girmemek, 74 milyonun hakkını yememek amacıyla Defterdarlığa dilekçe yazdım. Kulağımın tekrar muayene edilmesini, raporumun yenilenmesini ve eğer iyileşme varsa vergi indiriminin 3. dereceye düşürülmesini veya indirimin kaldırılmasını istedim" ifadelerini kullandı.

- Erken emeklilik istemiyor

Kumartaşlı, vergi indirimin çok önemli olmadığını ancak emeklilikle ilgili durumun kendisini rahatsız ettiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Biz, eğer yüzde 40 ve üzerinde özürlü olursak çalıştığımız kurumdan belirli sürelerde erken emekli oluyoruz. Yani bu, belki benim için büyük bir fırsatı tepmek olacak. Şu anda çalıştığım kurumda 500-600 gün sonra emekli olacağım. Kul hakkı yememek için 60 yaşına kadar çalışmak istiyorum. Eğer başımda iyileşme varsa normal puanım neyse o verilsin. Vergi indirimi kaldırılsa da olur. Yeter ki vicdanım rahat olsun, çoluğuma çocuğuma helal ekmek götüreyim."

Raporunun yenilenmesi için hastanede gerekli tetkikleri yaptırdığını aktaran Kumartaşlı, çıkacak sonuca göre işlem yapılmasını beklediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.