Afyonkarahisar

Afyonkarahisar ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol töreni (2)

20:41 08 Ocak 2016
Afyonkarahisar ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol töreni (2)

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "AK Parti hükümetlerinin her alanda Türkiye'yi üç kat büyütmesi gibi, tarım gıda ve hayvancılık alanında çok ciddi hizmetler yapıldı" dedi.

Çelik, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında, TSO Meclis Salonunda düzenlenen kardeşlik protokolü imza töreninde, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, bunun kardeşliği bozmaya çalışanlara en güzel cevap olduğunu vurguladı.

Girişimi başlatan oda başkanlarına teşekkür eden Bakan Çelik, iki dönemdir AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği yaptığını belirterek, Güneydoğuda vatandaşların ne tür zorluklar yaşadığını, kapı kapı gezerek gördüğünü anlattı.

Şanlıurfa'da 619 köyü gezdiğini, yaşanan sıkıntıları tespit ettiğini aktaran Çelik, "Hatta komşu bazı illerde de ziyaretler gerçekleştirerek, 'nedir bu otuz yıldır yaşadığımız çile' diye tespit etmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu attığınız adım, verdiğiniz fotoğraf çok anlamlı bir fotoğraftır. Bu fotoğrafın her alanda sergilenmesinde yarar var. Çünkü biriz, beraberiz, bir olacağız, beraber olacağız, geleceğe de birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu. 

Bakan Faruk Çelik, Afyonkarahisar ve Bingöl'ün tarım ve hayvancılıkla öne çıkan iki kent olduğuna dikkati çekerek, bölgelerin yöresel ürünlerinin gelişmesi için el birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

 Diyalog içerisinde tartışarak ve konuşarak çok güzel neticeler alacaklarının altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

"Hem hayvancılıkta hem de bitkisel üretimde atılması gereken adımlar neyse atacağız. Mutlaka bugüne kadar çok güzel hizmetler yapıldı. AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi üç kat büyütmesi ve her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık alanında çok ciddi hizmetler yapıldı. Bu alan dinamik bir alan. Yine atılması gereken önemli adımlar var. İnşallah en tabandaki çiftçimiz, en alttaki hayvancılıkla ilgilenen işletmecilerimiz, birliklerimiz, sosyal taraflar ve siz değerli iş adamlarımızla sanayicilerimizle tartışarak hızlı bir şekilde yol almaya devam edeceğimizi burada belirtmek istiyorum."

- "Birlikteliğin verime dönüşmesini temenni ediyorum"

Hiçbir başarı merdiveninin eller cepte çıkılmadığını ifade eden Çelik, "Terleyeceksin, koşacaksın, yorulacaksın ve arkasından başarı gelecek. Bingöl'den Ayfonkarahisar'a buradan Bingöl'e gideceksin. 'Nasıl imkanlarımız var, nasıl kaynaklarımız var, bunu nasıl değerlendiririz ve mamul haline getiririz, dünya pazarlarına nasıl gideriz' diye yanıp tutuşan bu anlayışın mutlaka bereketlenmesi adına buraya gelmiş bulunuyoruz. Bu değerli birlikteliğin inşallah verime dönüşmesini Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

- Hendeklerle huzura ve istikrara ket vuruluyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Türkiye'nin son 13 yılda özellikle ekonomik alanda gösterdiği büyük gelişmelerde oda mensuplarının büyük payı olduğunu vurgulayarak, odaların üretim, istihdam ve ihracat için her güçlüğe göğüs gerdiğini  anlattı.

Tüfenkci, "Sizler sadece sofranızda değil, binlerce insanın sofrasına da aş getiren insanlarsınız. Şimdi burada ben birçok ekonomik rakamlar verebilirim, Türkiye'nin gelişimini anlatabiliriz" dedi.

Tüfenkci, oda kardeşliğinin bütün bu gelişmelerden de öte farklı bir anlam taşıdığını belirterek, Doğu ile Batı'nın birlikteliğinden öte gönül köprülerinin birleşmesinin önemine değindi.

Bugünlerde manen de olsa oradaki insanların yanında durmanın önemli olduğuna işaret eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Bizler huzura yol açarken birileri hendekler kazarak huzura ve istikrara ket vuruyor. Birileri onları yalnızlığa mahkum edip ticarette de yalnızlaştırıyor. Tehditlerle esnafımızın kepenklerini açtırmıyorlar. Hendeklerle oradaki insanları yalnızlığa ve umutsuzluğa mahkum ediyorlar. Ama sizin bu girişiminiz, onlara sahip çıkışınız, o esnafın ve ticaret erbabının yanında olmanız, onlara hem bu ülkeye bağlılığı açısından hem bizlere, sizlere inanması bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için bizlerin en azından bu zaman dilimi içerisinde oralara gidebildiğimiz kadar gidelim, onlara kredi açabildiğimiz kadar açalım. En azından telefonla arayarak destek sunmamız, ülkemizin birliği kardeşliği ve en önemlisi de huzuru ve barışı için çok çok önemli."

- "Birileri yolları kesebilir, birileri hendeklerle insanları ve canlarından bezdirebilir" - 

Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüccar ve esnafa destek verildiğini ifade ederek, "Devlet olarak bu destekleri her zaman veririz, vermeye de devam edeceğiz. Ama buradaki kardeşlerimin oraya giderek o insanların sofrasında bulunması yanlarında bulunması her şeyden de önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gönül köprüsünü sadece ticari anlaşma olarak düşünmemek gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu gönül köprüsünün, bu ülkenin mayasında var olan ve gerçekten de medeniyetimizden aldığımız güçle, kardeşlik ve inanç gücüyle bu mayayı yıllarca oturttuğumuz ve birbirimizden farkımızın olmadığını bildiğimiz bu coğrafyada bu kardeşliğin çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onun için bütün bu girişimde bulunan gerek Bingöl Ticaret Odası Başkanımıza ve  Afyonkarahisar Ticaret Odası Başkanımıza ve projeyi ortaya atan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, Meclisine çok teşekkür ediyorum."

(Sürecek)

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.