Afyonkarahisar

Kanser oldu mesleğinden vazgeçmedi

11:44 18 Ocak 2016
Kanser oldu mesleğinden vazgeçmedi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki bakır ustası Mustafa Sallı, yakalandığı gırtlak kanserine rağmen mesleğine tutkuyla devam ediyor.

Sandıklı'daki 4 bakır ustasından biri olan ve geçimini bu işten sağlayan Mustafa Sallı, kendisinin de mesleği ağabeylerinden öğrendiğini ve 1951 yılından beri bu işle uğraştığını belirtti.

Babasının da bakırcı olduğunu ve bu mesleği Ermenilerden öğrendikten sonra Sandıklı'da bulunan bütün bakırcılara öğrettiğini anlatan Mustafa Sallı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük ağabeyim 80 yaşında vefat etti. Diğer ağabeyim de 86 yaşında, şu anda rahatsız. En son usta ben kaldım. Ben de 75 yaşındayım ve gırtlak kanseriyim. Biz burada 36 bakırcıydık, kala kala 4 kişi kaldık. En yaşlıları benim, ben de bırakacağım ama çırağım yok. Gırtlak kanseri olmama rağmen mesleğimi çok sevdiğim için çalışıyorum."

1999'da gırtlak kanserinden tedavi olduğunuifade eden Sallı, "Teknoloji bakırcılığı öldürdü. Eskiden nisan, mayıs, haziran geldiği zaman köylere kalaycılığa giderdik. Üç ay kalaycılık yaptığımızda bir yıllık yiyeceğimizi çıkarırdık. Teknoloji ile birlikte alüminyum, krom, çelik çıktığı için biz de şimdi minare ve cami alemlerine döndük. Bulgaristan, Yunanistan ve Almanya’ya alemlerimiz gidiyor. Allah bereket versin karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. İnşallah kabre de buradan gideceğim" diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.