Afyonkarahisar

İHH kadın kollarından Suriye'deki yetimlere yardım

14:38 14 Şubat 2016
İHH kadın kollarından Suriye'deki yetimlere yardım

Afyonkarahisar'da İnsani Yardım Vakfı (İHH) kadın kolları tarafından Suriye'deki savaş mağduru yetimler yararına bir toplantı düzenlendi.

Bir termal otelde düzenlenen toplantıda konuşan İHH Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Türk, İHH olarak 2011 yılından bu yana yardımlarının devam ettiğini söyledi.

Mart ayında beşinci yılı bitecek altıncı yıla girecek bu savaş süreci, dile kolay yani iki ay değil, beş ay değil, tam beş yıldır devam ettiğini belirten Türk, "Suriye'li hanımefendiler beş yıldır orada çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Çoğu yollarda kalmış, en iyi ihtimalle ise bizim konteyner kentlerimize yerleşme imkanı bulmuşlar" dedi.

"9 tane konteyner kent var ve 13 tane de çadır kentimiz var" diyen Türk, şöyle konuştu:

"Ben beş yıl içerisinde dört kez kardeşlerimizi ziyaret ettim. İnanın o konteyner kentlerde bile sizleri bağlasanız durmasınız duramassınız. Çünkü 17 metrekarelik alanda, 2 yatak ve kişi sayısı kadar battaniye, ısınma tertibatı ve günde iki kere yemek temin ediliyor. Buna ulaşma imkan olan kişi sayısı sadece İHH’nın ihtiyacını karşıladığı 62 bin kardeşimiz, devletimizinin yani AFAD'ın baktığı kamplarda da yaklaşık olarak 300 bin kardeşimiz kalıyor. Bu savaşta 5 milyon Suriyeli kardeşimiz evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş milletler verilerine göre 7 milyon Suriyeli'nin evleri kullanılamaz hale geldi."

Toplantıda toplanan yardımlar ile Suriye’li yetimler için tekerlekli sandalye temin edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.