Afyonkarahisar

Sandıklı'da "Helal Gıda" konferansı

11:12 08 Mart 2016
Sandıklı'da "Helal Gıda" konferansı

Sandıklı ilçe Müftülüğü, Afyonkarahisar Valiliğinin "Değerlerimiz Temelimiz, Aile Yüreğimiz" projesi kapsamında "Helal Gıda" konferansı düzenledi.

Sandıklı Belediye Düğün Salonunda düzenlenen ve Diyanet Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Rıfat Oral'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kaymakam Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Konferansın açılışında beslenmenin her canlının ayakta kalması için gerekli temel bir ihtiyaç olduğunu belirten ilçe Müftüsü Davut Çalışkan, insanların beslenmelerinde "helal ve haram gıdalara" dikkat etmesinin önemine işaret etti.

Hadisi şeriflerde beslenme ile ilgili konuların işlendiğini belirten Çalışkan, "Helal olmayan yiyeceklerle beslenen insanların, günlük hayatta öfkeli ve zararlı insanlar" olduğunu belirtti.

Kamu kurumlarının asli görevleri yanında bir de vatandaşları eğitme, öğretme, geliştirme, bilgilendirme ve anlatma görevi bulunduğunu ifade eden Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, bu görevlerin asli görevler kadar önemli olduğunu kaydetti.

Eğitim ve öğretimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmadığını belirten Arıcan, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın asli görevi eğitim öğretimdir. Diğer kurumlarımızda kendi alanlarında bilgilendirme, vatandaşımızı bilgi ile donatma, anlatma ve öğretme görevi vardır. Bu kapsamda ilçe müftülüğümüzde kendi çalışmaları ile bunu yürütüyorlar. Kuran kurslarımızda kurs hocalarımız kursiyerlerimize, camilerde din görevlilerimiz vaaz ve hutbelerde cemaatimize bu çalışmaları yürütüyorlar. Ben bu anlamda müftülüğümüze teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Rıfat Oral, katılımcılara "Helal Gıda" konusunda konferans verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.