Afyonkarahisar

52. Kütüphane Haftası

16:51 28 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

- Kütüphaneler milli hafızadır

Afyonkarahisar'da 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende konuşan Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, okuma alışkanlığının ancak severek elde edilebileceğini belirterek, "En iyi arkadaş kitap hediye edendir anlayışını sloganlaştırıp hayata geçirmek zorundayız" dedi.

Son dönemde ülke üzerinde dolaşan kara bulutların bir an önce bertaraf edilmesini temenni eden Aytekin, "Güzel vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, gözü yaşlı ailelere sabrı cemil niyaz ediyorum. Herkes yaptığının hesabını mutlaka er veya geç mutlaka verecektir. Ama bu dünya da ama ukba da. Benim temennim odur ki, dökülen kanların acilen karşılığının alınması ve onların bu güzel vatandan bir an önce kovulmasıdır" diye konuştu.

Aytekin, Kütüphane Haftalarının 52 yıldır kutlandığını, bu hafta ile kitapla, kütüphane ile halkla, okurları buluşturmanın amaçlandığını söyledi.

Kütüphane ve kitaplarla okurlarını kaynaştırıp, verilen araya göre de barışmanın sağlanmasını istediklerini kaydeden Aytekin, "52 yıldan beri bunun mücadelesini veriyor, bunun hesabını yapıyoruz. Nasıl bir yol izleyelim ki kitaplarla okuyucularımız bir an önce buluşsunlar. Çünkü kitaplar insanlar için solmayan ölmeyen çiçeklerdir. Kitaplar bizlerin gerçek dostlarıdır. Kütüphaneler bir milletin milli hafızalarıdır." ifadelerini kullandı.

- Kütüphane de 90 bin kitap var

Kütüphanelerin geçmiş ile geleceğe ışık tutan, köprü vazifesi gören milli ve manevi değerleri gözeten devletin en güzel kurumları olduğunu vurgulayan Aytekin, "Biz Afyonkarahisar'da Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi olarak ilk defa kütüphane binamızın talepleri karşılayamadığını gördük. Çünkü geçmiş yıllara göre Allah'a şükürler olsun ki gelişme vardır. İl Halk Kütüphanmiz de şu an itibariyle 90 bin kitap mevcuttur. Geçen yılın sonunda kütüphanemize üye sayısı 8 bin 400'e ulaşmıştır. Kitap ve üye sayısı artışı yüzde 10'un üzerindedir" dedi.

Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nden en fazla kitap alarak yararlanan okurlara hediyelerini Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu verdi.

Törene, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.