Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasına ilişkin dava

18:06 20 Nisan 2016
Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasına ilişkin dava

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olması, 8'i asker 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili davada mahkeme heyeti, olayın yaşandığı yerde keşif yaptı.

Patlamanın olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasına gelen heyettekiler, olay yerinde incelemede bulundu. Mahkeme heyeti ve bilirkişi heyetince yapılan keşif sırasında, şehit aileleri, avukatlar, o dönemde askerlik yapan görgü tanıkları ile sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın da hazır bulundu.

Şehit babası Ali Taştan, çıkışta AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır bir hukuk mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Adaletin yerine gelmesi için keşif yapılmasını talep ettiklerini belirten Taştan, "Talebimizin nedeni de tanıkların canlı olarak dinlenilmesi, en azından annelerin ve babaların vicdanen rahat edebilmeleridir. Bize sorulan soruları cevaplandırdık" diye konuştu

Mahkemenin olumlu veya olumsuz bu konuda bir değerlendirmede bulunacağını dile getiren Taştan, "Gerçekten bugün adaletin mülkün temeli olduğuna inanmak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarına ve hakimlerine güvenmek istiyorum. Bu insanların senelerce ceza alıp almaması sorun değil benim için. Benim için adaletin yerine gelmesi önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetlerine, polis teşkilatına, sivil şehitlerimize, annelerine, babalarına başsağlığı diliyorum. Ama bu ülkede bu topraktan, bu bayraktan başka bayrak yok. Adaletin bize sahip çıkacağına inanıyorum. Bu ızdırabı her yıl yaşıyoruz."

Taştan, olayın yaşandığı yere bir anıtın yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Bizim çocuklarımız burada. Bize bunu çok görmesinler" dedi.

Öte yandan, keşif öncesi kışlanın önüne Afyonkarahisar Belediyesince kurulan çadırda şehit yakınlarına yemek ikram edildi. Ayrıca şehitler için dua okundu.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında, 5 Eylül 2012'de meydana gelen mühimmat deposu patlamasında 25 asker şehit olmuş, 8'i asker 11 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.