Afyonkarahisar

Dinar'dan kısa kısa

15:04 05 Mayıs 2016
Dinar'dan kısa kısa

Dinar Meslek Yüksek Okulunda (MYO) 5. Kariyer ve Kişisel Gelişim Günleri etkinlikleri başladı.

Dinar MYO Konferans Salonunda başlayan program İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğünün desteği ile gerçekleştirildi.

Dinar MYO Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Ertan, 5. Kariyer ve Kişisel Gelişim Günleri'nin hayırlı olmasını diledi.

Bu yılki etkinliği Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediklerini belirten Ertan, şöyle konuştu:

"Buraya seminer vermek üzere katılan değerli insanlarımız var. İlerleyen bölümlerimizde ise okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz konuşacaklar. Beşincisini düzenlemekten dolayı gurur duyduğumuz etkinliğimizin ilerleyen yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Okulumuzda 650 öğrencimiz var. Altı program ile eğitim, öğretimize devam ediyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz inşallah aileleriyle birlikte bizlerden çok memnunlar. Biz de onların en iyi yerlere gelmesini istiyoruz."

Daha sonra Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü personeli Adnan Canbeldek, Kadriye Efe, Mehtap Yoldaş ve Ömer Demiralay kendi branşlarıyla ilgili öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktardı.

- Dinar'da kitap okuma yarışması

Eğitimde Kaliteyi Artırma Planı (EKAP) kapsamında Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şakir Ünver İlkokulu tarafından dördüncü sınıflar arası kitap okuma yarışması düzenlendi.

Dinar'da bulunan bütün ilkokulların katıldığı kitap okuma yarışmasında Kemalettin Tuğcu'nun "Kuklacı" adlı kitabı okutturuldu.

Daha sonra öğrenciler 40 soru yöneltildi. İlçe çapında yapılan yarışmaya ve sınava, 7 il okuldan 164 öğrenci katıldı. Yarışmanın sonucuna göre ilk üç öğrenciye çeşitli altın ödülleri verilirken diğer altı öğrenciye ise kitap seti hediyeleri verildi.

Şakir Ünver İlkokulu'nda düzenlenen ödül töreninde Dinar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan dereceye giren on öğrenciye ödüllerini verdi.

Bu tür yarışmaların ya da sınavların eğitimde kaliteyi gerçekten artırdığını belirten Ceylan, dereceye giren öğrencileri kutladığını söyledi.

Ceylan, "Kitap okuma yarışmaları öğrencilerimize gerçek anlamda çok şey katmaktadır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu tür yarışmaları yeniden yaparız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.