Afyonkarahisar

"Mobil pideci" iş başında

11:25 06 Mayıs 2016
"Mobil pideci" iş başında

HÜSEYİN ÜNLÜSOY - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bir usta, müşterilerine sıcak pide ulaştırabilmek için 2004 model kamyonetin kasasına taş fırın yaptırdı.

35 yıldır pidecilik yapan 52 yaşındaki Hasan Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır Sandıklı'da açtığı iş yerinde pide sattığını söyledi.

Aslen Konya'nın Akşehir ilçesiden olduğunu ifade eden Kocatürk, insanlara özel günlerinde daha sıcak pide sunabilmek için 2004 model bir kamyonet aldığını ve kasasına taş fırın yaptırdığını aktardı.

Tüketicilere daha iyi hizmet verebilmek için böyle bir düşünceyi hayata geçirdiğini anlatan Kocatürk, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır ilçede açtığımız iş yerinde pidecilik yapıyorum. Vatandaşlar düğün, sünnet ve mevlit gibi özel günlerinde yapılan pidelerin soğuk gelmesinden şikayet ediyordu. Ben de 'ne yapabilirim' diye düşündüm ve bir kamyonet satın alarak kasasına taş fırın yerleştirdim. Vatandaşın ayağına hizmeti götürerek, pişirdiğimiz pideleri kolilere koymadan sıcak bir şekilde ikram ediyoruz. Müşterilerimiz de bu hizmetten memnun. Yoğun ilgi görüyoruz. Bu mobil taş fırın sayesinde işlerimiz daha da açıldı."

-"Kamyonetteki fırınımızın en önemli özelliği taş fırın olması"

Kocatürk, Sandıklı'da her hafta kurulan pazarda da esnaf ve tüketicilere pide servisi yaptıklarını dile getirerek, "Kamyonetteki fırınımızın en önemli özelliği taş fırın olması. Dış kaplaması ise çelik konstrüksiyon. Fırının sıcaklığını muhafaza etmesi için izolasyon malzemeleri kullandık." dedi.

Yemek sektöründe evlere servis anlayışının yaygınlaştığını belirten Kocatürk, "Biz evlere servis değil, evin önünde pideyi yaparak müşteriye ulaştırıyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.