Afyonkarahisar

Hükümlüler hem üretiyor hem kazanıyor

11:41 08 Temmuz 2016
Hükümlüler hem üretiyor hem kazanıyor

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar Açık Cezaevi’ndeki hükümlüler, el işi atölyesinde yaptıkları hediyelik eşyaları satarak gelir elde ediyor.

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muzaffer Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumda, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirebilmesi ve el becerilerini artırabilmesi için atölye oluşturulduğunu söyledi.

Bu atölyede hükümlülerin hem boş vakitlerini geçirdiğini hem de çeşitle hediyelik eşyalar ürettiğini ifade eden Avcı, hükümlülerin görüşe gelen yakınları aracılığıyla pazarladıkları el işi göz nuru ürünlerin satışından gelir elde ettiğini bildirdi.

- Hayal gücünü el becerileriyle birleştiriyorlar

El işi atölyelerinin bütün açık ceza evlerinde bulunduğuna işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"Burada hükümlüler kendi hayal güçlerini el becerileriyle birleştirerek, çeşitli hediyelik eşyalar yapıyor. Bu şekilde hükümlüler hem vakitlerini değerlendirmiş oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bazı hükümlüler de ürettikleri eşyaları yakınlarına hediye olarak gönderiyor. Atölyede vakit geçiren ve üretim yapan hükümlüler, bir bakıyorsun oldukça zaman alan, yoğun işçilik gerektiren minyatür at arabası veya fayton yapabiliyor. Bazı hükümlüler, minyatür gemi yapıyor. Sandık ve saat gibi hediyelik eşyalar yapan hükümlülerimiz de var."

- "100 hükümlü atölyede üretim yapıyor"

El işi atölyesinde zaman geçiren hükümlülerin, üretim yaparak kendilerini daha iyi hissettiğini aktaran Avcı, "Hükümlüler, hem kendi harçlıklarını çıkarıyor hem de ailelerinin bütçelerine katkı sağlıyor. Burada yaklaşık 100 hükümlümüz, düzenli olarak atölyede çalışarak üretim yapıyor. Atölye, hükümlülerin, kendi el becerilerini geliştirmesi, zaman geçirebilmeleri ve maddi gelir elde edebilmeleri açısından çok faydalı." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.