Afyonkarahisar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

19:12 28 Ağustos 2016
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'yı da Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya bağlayacaklarını belirterek, "Yani yüksek hızlı tren ağları yurdumuzun her yerini örerken, Afyonkarahisar'ın bu anlamda önemli bir kavşak olacağını söyleyebilirim. Bu kavşaktaki bu insanlarımıza hizmet edecek büyük projeleri bitirmek adına da arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz." dedi.

Arslan, Ankara-Afyonkarahisar arasında devam eden yüksek hızlı tren çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerinde bulunan Köroğlu Beli'nde devam eden tünel çalışmaları hakkında bilgi alan Arslan, Ankara-Afyonkarahisar ve devamında İzmir'e kadar uzanacak yüksek hızlı tren projelerinin her bir etabında farklı çalışmaların olduğuna dikkati çekti.

Ankara'dan Polatlı'ya kadar olan yüksek hızlı tren hattının, Afyonkarahisar'a uzatmak adına yapılan bir ihale olduğuna değinen Arslan, "Bu ihale çerçevesinde yapmamız gereken yol 162 kilometreydi. Bu yolun yine 130 kilometresinin tamamında çalışmalarımız var. Polatlı istikametinde son 30 kilometresinde kamulaştırma çalışmalarını bitirme aşamasına gelmiş durumdayız. Onlar da bittiğinde orada da fiili çalışma başlatacağız. İşin tamamını düşündüğünüzde yüzde 26 mertebesinde bugün itibariyle gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

Aynı hattın Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar olan bölümü için başlatılmış olan ihaleler ve çalışmalar olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Yine bu güzergah içerisinde yaklaşık 7 kilometrelik tünellerimiz var. Tünellerin tamamında da yüzde 70 mertebesinde tamamlamış durumdayız. Elbette ki bir kablolama yapılacak, nihai işlemler, kaplamalar yapılacak ve devamında da mekanik ve sinyal işi yapılacak. İhale süreci bittikten sonra Ankara'dan İzmir'e kadar yüksek hızlı tren hattında ihalesi yapılmayan, çalışma yapılmayan, hiçbir alan kalmayacak. Afyonkarahisar'dan Ankara'ya olan bölümü 2018 de bitirmeyi hedefliyoruz. Yine İzmir'e kadar olanı da her ne kadar bitiş süresi 2019 sonu gözüküyorsa da, bunu da daha önce bitirmek ,İzmir'i Afyonkarahisar üzerinden Ankara'ya, Ankara'yı Afyonkarahisar üzerinden İzmir'e bağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor."

Bakan Arslan, Afyonkarahisar'da bulunan Özdilek Kavşağı'nda bayram ve tatil dönemlerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını hatırlattı. Bu sıkışıklığı gidermek, Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya gidecekleri rahatlatmak adına hem orada köprülü kavşak ve devamında bir tünel çalışması olduğunu belirtti. Arslan, "Burada da hedefimiz bu sene sonunda bitirmiş olmak. İstanbul'u, Afyonkarahisar üzerinden Antalya ya bağlamak için Eskişehir- Afyonkarahisar- Antalya yüksek hızlı trenini yapacağız. Böylece Ankara'yı da Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya bağlayacağız. Yani yüksek hızlı tren ağları yurdumuzun her yerini örerken, Afyonkarahisar'ın bu anlamda önemli bir kavşak olacağını söyleyebilirim. Bu kavşaktaki bu insanlarımıza hizmet edecek büyük projeleri bitirmek adına da arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz." diye konuştu.

-Çanakkale 1915 köprüsünün temeli 18 martta atılacak

Afyonkarahisar'ın, Çanakkale,'nin ve Sarıkamış'ın birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu vurgulayan Arslan, 780 bin kilometrekarelik ve 79 milyon vatandaşın hepsisinin önemli olduğunu bildirdi.

Arslan, kentlere yapılan hizmetlerin o kentin yanında tüm ülkeye ve tüm vatandaşlara yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'dan Çanakkale'ye gidelim. Az önce bahsettiğimiz Afyonkarahisar projelerinin hepsi sadece Afyonkarahisarlılara değil, ülkemizin her tarafına hizmet edecek projeler. Ha keza Çanakkale 1915 Köprüsü de yine hem Çanakkale'ye, hem de Trakya, Ege, Batı Akdeniz'e yani Afyonkarahisar'a da hizmet edecek. Avrupa'dan gelen bir araç, İstanbul trafiğinden kurtulup Çanakkale Köprüsü'nden geçip Afyonkarahisar'a gelecek. Dolayısıyla Çanakkale 1915 Köprüsü için şu anda Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını hazırlıyoruz. Birkaç gün içerisinde bu kadar çıkacak ve hemen devamında Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edeceğiz. Bu sene içerisinde de ihale işini tamamlayıp, önümüzdeki yıl 18 Martta da o köprünün temelini atmak ve kazmayı vurmak istiyoruz."

Bakan Arslan, tüneldeki incelemelerin ardından şantiye bölgesine giderek, yüklenici firma yetkililerinden tünel ve çalışmalar hakkında proje üzerinden bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.