Afyonkarahisar

CHP İl Başkanı Demirkırkan, eğitim sorunlarını gündeme getirdi

16:29 21 Eylül 2016
CHP İl Başkanı Demirkırkan, eğitim sorunlarını gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında eğitim sorununu gündeme getirdi.

Başkan 'Demirkırkan, Afyonkarahisar'ın eğitim alanında ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları ile birlikte çalışarak bir Eğitim Raporu hazırladıklarını, bu raporu Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'a da sunduklarını belirten Demirkırkan, Afyonkarahisar'da eğitimin gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Demirkırkan, şöyle devam etti:

"Dün Kars Kağızman ilçesinde ve Fırat Kalkanı operasyonunda Suriye'de şehit olan 3 askerimize Allahtan rahmet yakınlarına ve vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bizler, eğitimi, devletin ve toplumun her kesiminin ortak sorumluluğu olarak görmekte, öğrenim ve öğretim sürecinin siyasi etkilerden arındırılıp, bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle CHP İl Başkanlığı olarak genelde ülkemizin ancak daha çok ilimizin milli eğitim alanındaki sorunlarını saptamak ve çözüm önerilerini ortaya koyabilmek amacıyla ilimizde faaliyet gösteren tüm eğitim sendikalarına davette bulunduk. Davetimize olumlu yanıt veren Afyonkarahisar Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Sendikaları'nın temsilcileri, ilimizde görev yapan bir Okul Aile Birliği üyesi ve CHP Eğitim Komisyonu Üyeleri yaptıkları toplantıda görüş, eleştiri ve önerilerini ifade ettiler. Toplantı sonuçlarını bir rapor haline getirerek dün sayın valimize sunduk. Bu raporu ayrıca ilimizin 5 milletvekiline, ilgili kurumlara ve CHP Genel Merkezi'ne ileteceğiz."

İllerde yaşam endeksi sıralamasında Afyonkarahisar'ın eğitimde 48'inci sırada yer aldığına dikkat çeken Demirkırkan, "Türkiye genelinde derslik başına öğrenci sayısı ilköğretimde 21, Lisede 28 iken ilimizde sırasıyla 19 ve 23 ile Türkiye ortalamasına göre daha iyi durumdadır. Okulu olmayan 165 eğitim biriminde 6127 öğrenci taşımalı eğitim almaktadır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.