Afyonkarahisar

Şehitlerimizi uğurluyoruz

18:06 27 Eylül 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in Afyonkarahisar Askeri Havaalanından alınan cenazesi, Fakı Paşa Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada, ağabeyinin asker şapkasını takan şehidin kız kardeşi Hatice Çiçek, "O benim kahramanım, o benim şehidim. Bunu yapanların Allah belasını versin. Cayır cayır yansınlar, parçaları cesetleri bulunmasın. Nur yüzlüm benim" diyerek ağladı. Gözyaşı döken şehidin teyzesi Ayfer Sevim de "Yavrum, Yunus'um son kez geldin, doyamadım sana. Yunus ne olur gitme, teyzeni bırakma" diye seslendi.

Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı, İmaret Camisi'ne götürüldü. Anne Havva Çiçek omuzlarda taşınan oğlunun tabutuna dokunarak, ağladı.

Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cami önünde şehidin yakınlarına taziyelerini iletti. Cami önünde şehidin naaşının başına gelen anne Havva ile kız kardeşi Hatice ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin annesi Havva Çiçek, tören boyunca oğlunun fotoğrafını öperek sevdi. Şehidin naaşı, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içerisindeki Hava Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.