Afyonkarahisar

Sandıklı'da BİLSEM müdürler çalıştayı

16:28 30 Eylül 2016
Sandıklı'da BİLSEM müdürler çalıştayı

Bilim ve Sanat Merkezlerinin eğitim kalitesini arttırmak ve kurum müdürlerini bir araya getirerek BİLSEM birlikteliğini oluşturmak amacıyla düzenlenen müdürler çalıştayı Sandıklı ilçesinde başladı.

Sandıklı Hüdai kaplıcalarında bulunan termal bir otelde düzenlenen çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Temel Eğitim Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ramazan Barın, Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Dairesi Başkanı Oktay Kılıç ve Afyonkarahisar İl Müdürü Metin Yalçın katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, eğitimin içeriğini arttıran çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"BİLSEM'deki öğrencilerin nitelik farklılıkları var biz bu öğrencilerin niteliklerini daha iyi hale getirerek mezun etmezsek üzerimize düşeni yapmamış oluruz. Bu açıdan üzerimizde büyük bir yük var. Genel Müdürlük olarak öğrenci tanılama süreci ve öğretmen alımları ile ilgili büyük değişiklikler yaptık ancak bu bir ekip işi ve bu aşamadan sonra BİLSEM yöneticilerine büyük görev düşüyor."

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bilgili de, "Artık her ilde varız, kontrollü büyüyoruz, öğretmeni kaliteli hale getiriyoruz ancak yönetici olarak iş sizde bitiyor." dedi.

Bilgili, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu çalışmalarla bizim kendi modelimizi inşa etmemiz gerekiyor. BİLSEM’ler her geçen gün daha iyi bir hale dönüşüyor ve biz aynı dertle dertlenen bir ekip olma yolunda ilerliyoruz. Bu yıl daha iyi ne yapabiliriz kaygısıyla 6 farklı ilde öğretim görevlileriyle akademik toplantılar gerçekleştirdik. Bütün bu nitelikli eğitim arayışımızda bütün ülkelerden yararlanmayı temel aldık ancak biz bu modelleri taklit etmek yerine kendi sistemimizi kendimiz üretmeye hazırız. Bizler bu çalışmaya kariyer planlaması olarak değil, bir gönül işi olarak bakmalıyız."

Bilim ve sanat merkezlerinde görev alan yöneticilerin eğitim alması ve BİLSEM’lerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceği çalıştay, 26-30 Eylül tarihleri arasında devam edecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.