Afyonkarahisar

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Demirel:

18:18 20 Ekim 2016
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Demirel:

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, Başkanlık Sistemi tartışmalarında son noktayı Milli İrade'nin koyacağını söyledi.

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, düzenlediği basın toplantısında Başkanlık Sistemi hakkındaki görüşlerini açıkladı.

"MHP'nin bu zamana kadar tartışmaların merkezi olan yeni anayasa konusundaki fikirlerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır." diyen Demirel, şöyle konuştu:

"İlkesel siyasetin merkezi olan MHP'de, temel referans noktası olan anayasa konusunda bir tutum değişikliğinin olması da zaten eşyanın tabiatına aykırıdır. Buna rağmen konuyu herkes işine geldiği gibi yorumlamayı sürdürürken, kimse Sayın Devlet Bahçeli'nin ne söylediğine ısrarla dikkat etmemekte, fakat işine gelen neyse o şekilde tavır takınmaya devam etmektedir. Bu durum bile Türkiye'nin karşısında bulunan bu karmaşık engeli aşması gerektiğinin bir göstergesi olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumda karşımıza çıkan ikinci kavşak, bir yol ayrımını daha bizlere göstermektedir. Türkiye hayati kararlar vermek durumda kalacak bir döneme girmişken ikide bir muhalefetin AK Parti ve Cumhurbaşkanına 'yasal sınırlarına dön', AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu tepkilere karşılık olarak 'ortada fiili durum var' 'Ben seçimle geldim, başkanım' sözlerini sürekli söylemeleri nereye kadar gidecektir? Bu durumun kriz ve kaosa sebebiyet vermeden, Milli İrade zemininde nihayete ermesinin zamanı gelmiş gözüküyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.