Afyonkarahisar

İsmet İnönü'nün torunu Afyonkarahisar'da

15:55 18 Şubat 2017
İsmet İnönü'nün torunu Afyonkarahisar'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, "Tek partili dönemi, Milli Şeflik dönemini zaten dedem İsmet İnönü kendisi bitirmiştir bunun dünya üzerinde bir örneği yoktur." dedi.

CHP Milletvekili Bilgehan, CHP il binasında düzenlenen toplantıda, bu Cumhuriyeti kuranlardan birinin torunu olduğunu anımsatarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halkımız şuanda ki iktidar partisinden memnunsa bende memnunum ama bir muhalefet partisi milletvekili olarak gittiğim yerlerde iktidardan memnun olan vatandaşlara tek adam rejimini sorduğumda, hayır ona da izin vermeyiz cevaplarını alıyorum, referandum sürecinde de bunu göreceğiz."

Bilgehan, bu yeni anayasa referandum süreci ile bizim dedelerimizin büyükannelerimizin gayretleri ile kahramanlıkları ile kabul edilen 1923'teki Cumhuriyet yönetiminin değişeceğini ileri sürdü.

Bu getirilmek istenilen sistemin hiçbir sisteme uymadığını kaydeden Bilgehan şöyle devam etti:

"Ne Amerika'ya ne Fransa'da ki sistemlere uyuyor bunun dünyada bir örneği yok. Bir kişinin isteği üzerine Türk modeli denilen yeni sistem ile 94 yıllık değerlerimizin yok olmasına izin vermeyeceğiz. Tek partili dönem diye şimdiler de anlattıkları dönemi Milli Şef İnönü'nün kendisi bitirdi. Tek adam dönemi diye Milli Şef dönemini anlatanlar şimdiler de ise tek adam rejimi için uğraşıyorlar.

Tarihi bilenler zaten bu söylenenlerin yanlış olduğunu biliyorlar. Tek partili dönemini, Milli Şeflik dönemini zaten dedem İsmet İnönü kendisi bitirmiştir bunun dünya üzerinde bir örneği yoktur. Çok partili döneme 1947 yılında değil aslında 1938 yılında Atatürk ile birlikte geçmeyi hedeflemişler ama Atatürk'ün ani vefatı ve arkasından patlayan 2. Dünya savaşı bu sürecin uzamasına sebep olmuştur."

Afyonkarahisar'daki toplantıya CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ve çok sayıda partili katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.