Afyonkarahisar

BADEP programına katılan babalara belge verildi

16:33 18 Şubat 2017
BADEP programına katılan babalara belge verildi

Afyonkarahisar'da Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ortaklaşa düzenlediği Baba Destek Programına (BADEP) katılan babalara belge verildi.

AÇEV ve MEB işbirliği ile Halk Eğitim Merkezleri üzerinden yürütülen "Baba Destek Programı" kapsamında katılım belgesi almaya hak kazanan 50 gönüllü babaya Afyon Lisesi konferans salonunda törenle katılım belgesi verildi.

Belge töreninde, BADEP'e katılan babalar, programla ilgili görüşlerini paylaştı.

AÇEV saha sorumlusu Zafer Durukan, yaptığı konuşmada, BADEP programının 1996 yılından beri uygulandığını ve 77 ilde devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar düzenlenen 3 bin 505 kursa Beşiktaş'ın yeni stadını dolduracak kadar babanın katıldığını ifade eden Durukan, şunları kaydetti:

"Yetişkin eğitimi yöntemleri örnek olay çalışması, hayalinde canlandırma, alıştırma gibi eğitim teknikleri kullanılarak yapılmakta. Grubun tamamının kendi babalarından ve kendi babalıklarından getirdikleri deneyimleri paylaşabildikleri ve tüm grubun birbirinden öğrendiği etkileşimli çalışmalar yapılmaktadır.

Program iki modül halinde 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarının babalarına yönelik olarak uygulanmaktadır. 14 hafta süren program, haftada bir gün, 2,5 saat süreyle uygulanan bir yetişkin eğitim programıdır. Programa 12 hafta babalar 2 hafta da anneler katılmaktadır. Program yapılandırılmış bir el kitabı ile BADEP Eğitici Eğitimini tamamlamış MEB öğretmenleri tarafından uygulanmaktadır.

Afyonkarahisar'daki program ise Kocatepe ve Hoca Ahmet Yesevi İlkokullarında uygulandı. Osman kanat, Ahmet Yalın ve Ahmet Karlı eğitmenlerimizin sürdürdüğü eğitime 50 gönüllü babamız katıldı. Onları ve eğitime katılmalarına destek ve izin veren anne ve çocukları da gönülden kutluyorum"

Konuşmaların ardından eğitimi alan babalara belgeleri çocukları tarafından verildi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.