Afyonkarahisar

Zenginleştirilmiş Kütüphane törenle açıldı

17:42 21 Şubat 2017
Zenginleştirilmiş Kütüphane törenle açıldı

Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Selçuklu İlkokulu'na yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphane, törenle açıldı.

Törende konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, şunları söyledi:

"Biz zenginleştirilmiş kütüphaneleri öğrencilerle zenginleştirelim. Kütüphanelerde kitaplar zaten olmak zorunda. Daha ziyade öğrencilerimizle zenginleştirelim. Z-Kütüphaneler'in bir anlamı daha var. Aslında bu kütüphaneler, halka da açık kütüphaneler. Topyekün bir eğitim seferberliği içinde düşünülmüş bu kütüphanelerde öğrencilerimizin dışında yakın çevreden velilerimiz diğer Mahalle sakinlerimiz de yararlansınlar."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da zenginleştirilmiş kütüphane içinde, hem kitapların hem de dijital araç gereçlerin bulunduğu bir kütüphane olduğunu söyledi.

Yalçın, "Amaç, görsel açıdan görsel kütüphaneler oluşturarak, öğrencilerimizi okumaya teşvik etmektir. İlimizde 30'un üzerinde zenginleştirilmiş kütüphane var. Bu kütüphane, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri tarafından yaptırılan ilk Z-Kütüphane'dir. Diğerlerinin pek çoğunu kendi imkanlarımızla Hayatboyu Eğitim'in çalışmaları ve destekleri ile gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.