Afyonkarahisar

Halk oylamasına doğru

21:16 26 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "hayır" sonucu çıkacağını ileri sürerek, 16 Nisan'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı yapması gerektiğini savundu.

Erdem, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Anayasa Değişikliği Paketi ve Referandum Süreci" konulu konferansta, parti yönetimlerinin, anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyerek çok doğru bir karar aldığını ifade etti.

Bu sayede iktidar partisinin aleyhlerine kullanabileceği önemli bir söylemin saf dışı bırakıldığını dile getiren Erdem, "Partimizin bu kararı doğrudur. Aksi takdirde 'CHP, milletten kaçtı' denilecekti. Bu kararın alınmasında ben de mücadele ettim. Adalet ve Kalkınma Partili bazı milletvekillerinin 'Keşke CHP, bu değişiklikleri Anayasa Mahkemesi'ne götürseydi' dediklerini de biliyorum." die konuştu.

Erdem, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "hayır" oyu çıkacağını da öne sürerek, "16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'erken seçim' çağrısı yapmalı çünkü 'hayır' çıktığı takdirde iktidarın 15 yıllık söylemi de sonuç vermemiş olacak." dedi.

Konferansın ardından Eren Erdem, kitaplarını imzaladı.

Erdem'in Afyonkarahisar'daki kitap satışından elde edilecek gelirin, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığına aktarılacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.