Afyonkarahisar

Afyonkarahisar POMEM’de mezuniyet heyecanı

20:57 19 Mart 2017
Afyonkarahisar POMEM’de mezuniyet heyecanı

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) ilk mezunlarını verdi.

Afyonkarahisar POMEM'deki törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Okulu Müdürü Mustafa Eker, daire amirleri ve çok sayıda mezun olan öğrencinin aileleri katıldı.

Vali Yıldırım, törende yaptığı konuşmadaş, yeni mezun öğrencilere millet adına büyük sorumluluk yüklediklerini hatırlattı.

Yıldırım, 457 öğrencinin POMEM’den mezun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sizler, ayrım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız. Sizler, ülkemizin, milletimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, geleceğe doğru kararla yürüyüşümüzün güvencesizsiniz. Yine sizler vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetimizi korumaya yeminli gözü pek Türk polislerisiniz. Omuzlarınızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu asla unutmayın."

- "Terörle azimle mücadele etmekle mükellefsiniz"

Afyonkarahisar POMEM Müdürü Mustafa Eker de meslek yüksekokulundan POMEM'e dönüşmelerinin ardından ilk mezunlarını verdiklerini kaydetti.

Polisliğin çok zor, zor olduğu kadar da meşakkatli ve onurlu bir meslek olduğunu belirten Eker, şunları söyledi:

"Bu işi başarmanın yolu Türk insanına fedakarca hizmet etmeyi amaçlamak ve bunu yaparken insan hakları ve hukukun üstünlüğünden taviz vermemek gerekir. Bilmelisiniz ki, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek kadar devletimizin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yıkıcı ve bölücü yapılanmanın birlik ve bütünlüğümüze kast eden terör şebekelerinin karşısında azimle mücadele etmekle mükellefsiniz. Polis Meslek Eğitim Merkezimizde teorik olarak sizlere dört aylık gibi kısa bir süre olmasına rağmen verilen özverili bilgiler ve beceriler kanunun bize verdiği yetkiler çerçevesinde görev yapacaksınız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.