Afyonkarahisar

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

13:55 25 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevcut parlamenter sistemin krize yol açtığını, ekonomik krize sebep olduğunu belirterek, "Türkiye'nin önünü kesiyor. Büyük yatırımlar yapılamıyor. O zaman sizden talebimiz, 16 Nisan'da büyük Türkiye için kararımız 'evet' olacak." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılışı ile Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi sertifikaları dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bütün yer altı sularını kapalı sisteme çevirdiklerini belirtti.

Artık otomatik sulamanın yapıldığını aktaran Eroğlu, vana açıldığında yağmurlama veya damlama sistemiyle sulama yapılacağını ifade etti.

Sömürü hortumlarını bir bir kestiklerini vurgulayan Eroğlu, "Sağlık sistemi berbattı, şimdi Amerika'dan daha iyi bir sağlık sistemi var. Neden? Hortum kesildi. Yoksa havadan bize döviz, altın yağmıyor. Sadece tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz. Paranıza sahip çıkıyoruz. Çünkü biz Allah'tan korkuyoruz. Gelenlere, siz zamanında ne yaptınız? Bir iğneniz var mı? Çaktığınız bir şey var mı? Hep soyguna müsaade ettiniz. Bir gölet 18 yılda 45 trilyona bitiyordu. Allah'a şükür o hortumu da biz kestik. Şimdi aynı gölet sulamasıyla 18 yıl yerine 18 ayda 45 trilyon yerine 4,5 milyon liraya bitiyor. Farkımız bu." diye konuştu.

- "Mevcut parlamenter sistem krize yol açıyor"

Halk oylamasının milletin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Amerika Osmanlıyı incelemiş. Bütün dünyaya 5-6 asır nasıl hakim olduğunu incelemiş. Ona göre bir sistem kurmuş. Halbuki Amerika devleti Aliye-i Osman zamanında Teksas'ı almak için Osmanlı Devleti'nden yardım istemiş. Mevcut parlamenter sistem krize yol açıyor. Ekonomik krize sebep oluyor. Türkiye'nin önünü kesiyor. Büyük yatırımlar yapılamıyor. O zaman sizden talebimiz 16 Nisan'da büyük Türkiye için kararımız 'evet' olacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.