Afyonkarahisar

Sandıklı'dan kısa kısa

13:58 29 Mart 2017
Sandıklı'dan kısa kısa

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami hizmetlerinin geliştirilmesi ve bu hizmetleri yürüten görevlilerin mesleki ve kişisel yeterliliğinin artırılması amacıyla Afyonkarahisar'a bağlı ilçelerin müftüleriyle toplantı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal'ın başkanlığında Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında bulunan termal otelde gerçekleştirilen toplantıda Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri, din hizmetleri sunumunda yapılması gerekenler ve idari konular hakkında istişarelerde bulunuldu.

Türkiye geneli üniversite camilerinde görev yapan personele yönelik seminer nedeniyle bu ay ki toplantının Sandıklı'da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Sandıklı ilçe Müftüsü Davut Çalışkan, Diyanet İşleri çalışanlarına ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımıyla üniversite camilerinde görevli personele yönelik bir konferans gerçekleştirildiğini dile getiren Çalışkan, "Bu konferans vesilesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İlçe Müftüleri toplantısında ilçemizde gerçekleştirildi. Toplantımızda ilçe Müftülerimiz ile istişare etme imkanı bulduk. Toplantının yararlı ve faydalı olacağına inanıyorum." dedi.

- Sandıklı Bera Koleji satranç turnuvasına ev sahipliği yaptı

Türkiye Satranç Federasyonu Sandıklı ilçe Temsilciliği, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bera Eğitim Kurumları işbirliği ile düzenlenen "Sandıklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Satranç Turnuvası" Bera Kolejinin ev sahipliğinde yapıldı.

Turnuvaya, ilçede bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Turnuva altı tur üzerinden gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Sandıklı Temsilciliğine teşekkür eden Kurum Müdürü Hasan Hüseyin Baykal, her yıl okulda düzenledikleri satranç turnuvalarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Baykal, "Bugün satranç sporu adına hepiniz emek harcadınız, burada olmasaydınız belki de evde gününüzü bilgisayar başında geçirecektiniz. Bu yüzden bugün hepiniz kazandınız, kaybeden yok. Ayrıca müsabakalar boyunca en çok dikkatimi çeken hususta yenen ile yenilen masadan kalkmadan el sıkıştı ve birbirlerini tebrik etti. Size de yakışan buydu. Bera Eğitim Kurumları olarak bizde siz gibi pırıl pırıl çocukları okulumuzda ağırlamaktan dolayı çok memnun olduk." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.